Αφιερώματα - Zeppelin Ειρήνη Γιανναρά
0:00
0:00 LIVE
ZEPPELIN  

Οι Scorpions επιστρέφουν με Zeppelin! |” Bad boys running wild”

Η περιοδεία του «Love at First Sting» ήταν από τις μεγαλύτερες που έχει κάνει ποτέ hard rock μπάντα με 15 μήνες παγκόσμια τουρνέ, 80.000 χιλιόμετρα ανά την υφήλιο.

Εκατομμύρια οπαδοί έζησαν από κοντά τις συναυλίες των Γερμανών. Μόνο στο Rio Rock Festival το 1985, λέγεται ότι τους παρακολούθησαν 2.5 εκατομμύρια θεατές.
Έξι αναδιπλούμενες νταλίκες με εξοπλισμό δε σταμάτησαν πουθενά, ούτε στη Γαλλία που το Συνδικάτο των Οδηγών Φορτηγών είχε αποκλείσει τη χώρα λόγω απεργίας, από τις μεγαλύτερες οδικές απεργίες που έγιναν στην Ευρώπη. Επέτρεψαν να περάσουν μόνο οι νταλίκες των Scorpions από πόλη σε πόλη.

Ήταν το πρώτο συγκρότημα που έπαιξε στο νεοσύστατο Palais de Bercy, τον Φεβρουάριο του 1984 και ο Klaus Meine ζητάει έντρομος από το κοινό να μην χτυπούν τα πόδια τους γιατί από τον συντονισμό κινδύνευε να καταρρεύσει η σκηνή!

Μια φορά ξεπέρασαν τα όρια οι Scorpions ως Headliners στο Coliseum Stadium στη Καλιφόρνια, αφού εμφανίστηκαν οι Metallica, οι Ratt και ο Yangie Malmstein: Για να διανύσουν 50 μέτρων από τα καμαρίνια στη σκηνή, χρησιμοποίησαν δύο πολυτελείς λιμουζίνες! Δικαιολόγησαν την πράξη τους λέγοντας ότι «Έτσι κάνουν οι μπάντες που είναι Headliners και μάλιστα από την Ευρώπη. Οι οπαδοί περιμένουν να φτάσουμε με στυλ».

Επιμέλεια αφιερώματος: Πέτρος Αδάμ

σχετικα podcasts