Αφιερώματα - Zeppelin Ειρήνη Γιανναρά
0:00
0:00 LIVE
ZEPPELIN  

Ο Bruce Springsteen επιστρέφει με Zeppelin! | Ο Springteen και ο πρόεδρος Obama

Η σχέση του Σπρινγκστιν με τον πατέρα του ήταν αρκετά δύσκολη. Αν και ήταν δεμένη οικογένεια, ο Ντάγκλας Φρέντερικ Σπρίνγκστιν, λόγω της κατάθλιψης από την οποία υπέφερε, είχε την ανάγκη να ασκεί έλεγχο στους ανθρώπους γύρω του, και αυτό δημιουργούσε προβλήματα στην οικογένεια.

Για πρώτη φορά, ο τραγουδοποιός αναφέρεται ανοιχτά σε αυτό το θέμα μέσα από τις σελίδες του βιβλίου «Renegades: Born in the USA», όπου ο Μπάρακ Ομπάμα και ο σπουδαίος ρόκερ αποκαλύπτουν άγνωστες προσωπικές ιστορίες τους, ανακαλύπτουν τα κοινά παιδικά τους τραύματα και παραδίδουν μαθήματα αυτογνωσίας.

Το 1975 είναι σημείο αναφοράς για τον Springsteen. Κυκλοφορεί το «Born to Run”, και ο o Bruce θέλει ο ήχος του να μοιάζει «όπως τραγουδάει ο Roy Orbison και ο Bob Dylan».

Γίνεται γνωστός στο ευρύ κοινό και πουλά  τότε 7 εκ αντίτυπα. Στις 27 Οκτωβρίου του 1975 γίνεται εξώφυλλο συγχρόνως στα περιοδικά «Time» και «Newsweek».

Ανάμεσα στα εκατομμύρια των αναγνωστών που τα είδαν, ήταν και ο πατέρας του. «Καλύτερα να βλέπω το γιο μου στο εξώφυλλο, παρά άλλη μια φωτογραφία του Αμερικανού προέδρου», είχε πει τότε ο Ντάγκλας Φρέντερικ Σπρίνγκστιν.

Ο Bruce Springsteen  επιστρέφει με Zeppelin!

Κερδίστε cd και βινύλια του νέου του άλμπουμ «Only the Strong Survive» που μόλις κυκλοφόρησε. Μπείτε στη σελίδα Facebook του Zeppelin 106,7 και κάντε ένα σχόλιο στη σχετική ανάρτηση.

Επιμέλεια – παρουσίαση: Πέτρος Αδάμ

σχετικα podcasts