Αφιερώματα - Zeppelin Ειρήνη Γιανναρά
0:00
0:00 LIVE
ZEPPELIN  

Ο Bruce Springsteen επιστρέφει με Zeppelin! | Το ψευδώνυμο “Boss”

Το μεγάλο «αφεντικό» της ροκ επιστρέφει με άλμπουμ έκπληξη και διασκευές των μεγάλων επιτυχιών της σόουλ και rhythm and blues από τον κατάλογο της δισκογραφικής Motown.

Το ψευδώνυμο «The boss» , όπως λένε όλοι τον Springsteen προέρχεται από μια συγκυρία: Στα τέλη της δεκαετίας του 60’ έπαιζε με ένα συγκρότημα που ονομαζόταν Earth και του είχε ανατεθεί η είσπραξη των χρημάτων από τους ιδιοκτήτες των κλαμπ όπου έπαιζε το συγκρότημα και στη συνέχεια η διανομή τους στα μέλη της μπάντας.

Παρά το γεγονός ότι είναι ένας από τους πιο καταξιωμένους καλλιτέχνες, με πωλήσεις εκατομμυρίων δίσκων παγκοσμίως, ο Σπρίνγκστιν δεν βρέθηκε ποτέ στην πρώτη θέση των charts στην Αμερική ή το Ηνωμένο Βασίλειο με single. Έχει κερδίσει 20 βραβεία Grammy, βραβείο Όσκαρ για το τραγούδι του στην ταινία «Streets of Philadelphia” και βραβείο Kennedy Center Honors.
Ανήκει στο Rock and Roll Hall of Fame, στο Songwriters Hall of Fame και στο New Jersey Hall of Fame.

Ακούμε το τραγούδι What Becomes of the Brokenhearted. Διαλεγμένο από το νέο άλμπουμ του Σπρινγκστιν, ήταν η μεγαλύτερη επιτυχία που ηχογράφησε ο soulman Jimmy Ruffin το καλοκαίρι του 66’.

Ο Bruce Springsteen  επιστρέφει με Zeppelin!

Κερδίστε cd και βινύλια του νέου του άλμπουμ «Only the Strong Survive» που μόλις κυκλοφόρησε. Μπείτε στη σελίδα Facebook του Zeppelin 106,7 και κάντε ένα σχόλιο στη σχετική ανάρτηση.

Επιμέλεια – παρουσίαση: Πέτρος Αδάμ

σχετικα podcasts