Αφιερώματα - Zeppelin Ειρήνη Γιανναρά
0:00
0:00 LIVE
ZEPPELIN  

Ο Bruce Springsteen επιστρέφει με Zeppelin! | Springsteen on Broadway

Το 2016 ο Springsteen κυκλοφόρησε τα απομνημονεύματα του με τίτλο “Born to Run”, ενώ το 2017 κάνει αίσθηση με τις εμφανίσεις του στο Broadway με την ονομασία : “Springsteen on Broadway”.

Ενώ η αρχική σκέψη ήταν να δώσει 3 μόνο παραστάσεις, η μυσταγωγική- τελετουργική παράσταση που έστησε με τη συνοδεία κιθάρας και πιάνου, διαλόγου και τραγουδιού με πρωταγωνιστή  τον ίδιο και τη γυναίκα του Patti Sciailfa, είχε τέτοια ανταπόκριση στο κοινό, ώστε στο τέλος εμφανίστηκε στο 975 θέσεων θέατρο Walter Kerr για πάνω από 16 εβδομάδες.

Η παράσταση θύμιζε τα ακουστικά live session των Peter, Paul and Mary, του Dylan, της Joan Baez, του Van Morrison από τη δεκαετία του ’60, με ομιλία, τραγούδια, προσωπικές ιστορίες και εμπειρίες από τη ζωή του μεγάλου καλλιτέχνη.

Το εγχείρημα  κινηματογραφήθηκε και προβλήθηκε από το δίκτυο Netflix, η μουσική και τα κείμενα κυκλοφόρησαν σε άλμπουμ και το όλο project-live τιμήθηκε με το θεατρικό βραβείο Tony.

O Springsteen έκλεινε τις παραστάσεις με το “Tenth Avenue Freeze out” για να το αφιερώσει στον Clarence Clemons και έλεγε: “O Clemons ήταν για μας βασικός. Το να τον  χάσεις ήταν σαν να χάσεις τη βροχή”.

Ο Bruce Springsteen  επιστρέφει με Zeppelin!

Κερδίστε cd και βινύλια του νέου του άλμπουμ «Only the Strong Survive» που μόλις κυκλοφόρησε. Μπείτε στη σελίδα Facebook του Zeppelin 106,7 και κάντε ένα σχόλιο στη σχετική ανάρτηση.

Επιμέλεια – παρουσίαση: Πέτρος Αδάμ

σχετικα podcasts