Αφιερώματα - Zeppelin Ειρήνη Γιανναρά
0:00
0:00 LIVE
ZEPPELIN  

Ο Bruce Springsteen επιστρέφει με Zeppelin! | O Springsteen και οι συναυλίες

Ο Springsteen φημίζεται για τα live που δίνει ανά το κόσμο και για την ενέργεια του πάνω στη σκηνή.

Από την αρχή της δισκογραφικής του καριέρας και σχεδόν μετά την κυκλοφορία κάθε δίσκου του, έβγαινε για τις ανάγκες προώθησης του σε περιοδεία και αργότερα, όταν το απαιτούσαν οι συνθήκες σε world tour. Ποτέ δεν κοίταξε το ρολόι για να κατέβει από τη σκηνή, αλλά πάντα ήθελε (ανεξάρτητα από το πόσο πολυάριθμο ήταν το κοινό που παρακολουθούσε τη συναυλία ) να ευχαριστήσει και τον τελευταίο fun του που τον τιμούσε με τη παρουσία του.

Ιστορικά έχουν μείνει τα live στο Hyde Park στο Λονδίνο, στο Central Park της Νέας Υόρκης, στο αγαπημένο του Madison Square Garden,  στο Meadowlands Arena μπροστά σε 200.000 θεατές μέσα και έξω από το στάδιο.

Η μεγαλύτερη σε διάρκεια συναυλία του ήταν το 2012 στο Ελσίνκι της Φινλανδίας. Κράτησε τέσσερις ώρες και έξι λεπτά.

Ακόμα και σήμερα που έχει κλείσει τα 73 , ο Σπρίνγκστιν δεν δίνει συναυλίες σε ανοιχτούς χώρους με διάρκεια κάτω από δυόμισι ώρες κατά μέσον όρο.

O Springsteen περιόδευσε, έπαιξε ζωντανά και συμμετείχε ενεργά στην προεκλογική καμπάνια του Μπαράκ Ομπάμα το 2008, ενώ όταν βραβεύτηκε με το ειδικό βραβείο του Kennedy Center  το 2009, ο τότε πρόεδρος αστειεύτηκε: “Είμαι ο Πρόεδρος … αλλά αυτός είναι το Αφεντικό.”

Ο Bruce Springsteen  επιστρέφει με Zeppelin!

Κερδίστε cd και βινύλια του νέου του άλμπουμ «Only the Strong Survive» που μόλις κυκλοφόρησε. Μπείτε στη σελίδα Facebook του Zeppelin 106,7 και κάντε ένα σχόλιο στη σχετική ανάρτηση.

Επιμέλεια – παρουσίαση: Πέτρος Αδάμ

σχετικα podcasts