Αφιερώματα - Zeppelin Ειρήνη Γιανναρά
0:00
0:00 LIVE
ZEPPELIN  

Ο Bruce Springsteen επιστρέφει με Zeppelin! | Η ιστορία πίσω από το “ Streets of Philadelphia”

Ο Springsteen κατά τη διάρκεια της πενηντάχρονης καριέρας του εύρισκε πάντα τρόπο να πρωτοτυπεί και να παρακινει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ακροατές του.

Με το “Born to Run” έδωσε το έναυσμα να γίνει γνωστός στις Ηνωμένες Πολιτείες, με το “Born in the U.S.A” έγινε ένας λαϊκός  ήρωας της μεσαίας τάξης σε όλο το κόσμο, με τη κυκλοφορία του “The ghost of Tom Joad“, του βασικού ήρωα του Τζον Στάινμπεκ από τα «Σταφύλια της οργής» κάνει ιδιαίτερη αναφορά στη μεγάλη ύφεση του 30’  σε συσχετισμό με τους μη προνομιούχους Αμερικανούς πολίτες.

Το 1994 κερδίζει βραβείο Oscar για το “Streets of Philadelphia”, που ακούστηκε στην ομώνυμη ταινία του Jonathan Demi με πρωταγωνιστή τον Tom Hanks, αγγίζοντας ένα θέμα- ταμπού, το AIDS, δυο χρόνια μάλιστα  μετά τον θάνατο του θρύλου της ποπ-ροκ σκηνής Freddy Mercury.

Οι στίχοι του τραγουδιού είναι εμπνευσμένοι από ένα πραγματικό γεγονός, τον ξαφνικό θάνατο ενός στενού φίλου του Springsteen και αναφέρεται εμμέσως πλην σαφώς «για το άκουσμα των φωνών των φίλων που εξαφανίστηκαν και εξαφάνισαν» κάνοντας υπαινιγμούς για την απαξίωση, αποξένωση, την ομοφοβία και την απομόνωση των ανθρώπων που έπασχαν τότε από τον ιο του Aids.

Πήρε βραβείο Oscar, Grammy και καλύτερου ροκ τραγουδιού το 1995.

Ο Bruce Springsteen  επιστρέφει με Zeppelin!

Κερδίστε cd και βινύλια του νέου του άλμπουμ «Only the Strong Survive» που μόλις κυκλοφόρησε. Μπείτε στη σελίδα Facebook του Zeppelin 106,7 και κάντε ένα σχόλιο στη σχετική ανάρτηση.

Επιμέλεια – παρουσίαση: Πέτρος Αδάμ

σχετικα podcasts