Αφιερώματα - Zeppelin Ειρήνη Γιανναρά
0:00
0:00 LIVE
ZEPPELIN  

Χριστούγεννα στο Zeppelin με τους Rolling Stones | Let’s spend the night together

Από τον Φώτη Απέργη

Στα μέσα του Απριλίου του 1967, το κλίμα στην Αθήνα ήταν τεταμένο. Ορισμένες εφημερίδες μιλούσαν ήδη ανοιχτά για κίνδυνο πραξικοπήματος. Αυτό δεν εμπόδισε τους Rolling Stones να προγραμματίσουν στις 17 Απριλίου την πρώτη συναυλία τους στην Ελλάδα. Τους εμπόδισε όμως να την ολοκληρώσουν. Αλλά, τι ακριβώς είχε γίνει τότε στο γήπεδο του Παναθηναϊκού;

Όταν κάποτε ρώτησα τον Μικ Τζάγκερ, δεν πίστευα ότι θα θυμόταν. Και όμως:
«Θυμάμαι πολύ καλά!», με αιφνιδίασε ο αρχηγός των Rolling Stones.
-Θυμάστε; Τι ακριβώς συνέβη;
«Ήταν ένα ανοιχτό στάδιο και η σκηνή ήταν στημένη στο κέντρο του. Όμως, υπήρχε μεγάλη απόσταση ανάμεσα στη σκηνή και το κοινό. Και όταν προσπάθησα να προσφέρω ένα μπουκέτο από λουλούδια στον κόσμο, έσπευσαν οι αστυνομικοί. Πολύ λίγες μέρες μετά, σχεδόν μια βδομάδα. έγινε το πραξικόπημα των Ελλήνων συνταγματαρχών. Αλλά δεν ήταν η μόνη ιδιαίτερη συναυλία. Πολλές συναυλίες μας εκείνου του καιρού ήταν πολύ ιδιαίτερες».

Ακόμα μια ιδιαίτερη συναυλία ήταν εκείνη του 1982 στο Γουέμπλεϊ, απ΄ όπου και το Let’s spend the night together, που υπάρχει στην εμπλουτισμένη έκδοση του επετειακού Tattoo you.

Χριστούγεννα στον Zeppelin με τους Rolling Stones!
Κερδίστε συλλεκτικές εκδόσεις με cd και βινύλια από το επετειακό άλμπουμ Tattoo you, που μόλις κυκλοφόρησε με επιπλέον εννέα ανέκδοτα τραγούδια.
Μπείτε στη σελίδα facebook του Zeppelin και κάντε ένα σχόλιο στη σχετική ανάρτηση.

σχετικα podcasts