Αφιερώματα - Zeppelin Ειρήνη Γιανναρά
0:00
0:00 LIVE
ZEPPELIN  

Χριστούγεννα στο Zeppelin με τους Rolling Stones | Waiting on a friend

Από τον Φώτη Απέργη

Το 1980, οι Stones ήθελαν ένα καινούριο άλμπουμ για την περιοδεία που σχεδίαζαν για τον επόμενο χρόνο. Καθώς δεν είχαν χρόνο για να ηχογραφήσουν νέα τραγούδια, ανέθεσαν στον παραγωγό τους να ακούσει προσεκτικά ό,τι καλό δεν είχαν συμπεριλάβει στους προηγούμενους δίσκους τους. Μερικά από αυτά τα παλιότερα τραγούδια συμπληρώθηκαν με νέους στίχους ή μελωδικά και ορχηστρικά μέρη. Έτσι, κάπως παράδοξα, δημιουργήθηκε το Tattoo you.

Π.χ., η πρώτη κιθάρα που ηχογραφήθηκε για το Waiting on a friend ήταν, το 1973, του Μικ Τέιλορ. Aν και ο Τέιλορ εγκατέλειψε τους Stones δυο χρόνια μετά, αν και η συμμετοχή του είχε κατά λάθος σβηστεί από τις μαγνητοταινίες, όταν το τραγούδι εν τέλει κυκλοφόρησε, απαίτησε και πήρε τα δικαιώματα που του αναλογούσαν.

Στο βίντεο κλιπ του τραγουδιού, ο Μικ Τζάγκερ συναντά τον Κιθ Ρίτσαρντς στα σκαλοπάτια ενός σπιτιού στο East Village, πριν πάνε μαζί σε κάποιο μπαρ. Αν αυτό το σπίτι κάτι σας θυμίζει, είναι γιατί το 1975 το χρησιμοποίησαν και οι Led Zeppelin στο εξώφυλλο του δίσκου τους Physical Graffiti.

Ακούμε Waiting on a friend. Με γκεστ σταρ τον θρυλικό σαξοφωνίστα της τζαζ Σόνι Ρόλινς.

Χριστούγεννα στον Zeppelin με τους Rolling Stones!
Κερδίστε συλλεκτικές εκδόσεις με cd και βινύλια από το επετειακό άλμπουμ Tattoo you, που μόλις κυκλοφόρησε με επιπλέον εννέα ανέκδοτα τραγούδια.
Μπείτε στη σελίδα facebook του Zeppelin και κάντε ένα σχόλιο στη σχετική ανάρτηση.

σχετικα podcasts