Αφιερώματα - Zeppelin Ειρήνη Γιανναρά
0:00
0:00 LIVE
ZEPPELIN  

Ο Bruce Springsteen επιστρέφει με Zeppelin! | Η επιρροή του Bob Dylan στα τραγούδια του “Boss”

O Springsteen δεν επηρεάστηκε μόνο από τους soulman των 60’s , αλλά όπως είπε χαρακτηριστικά σε συνέντευξη του στο ραδιοφωνικό σταθμό “Serious Xm” στον Howard Stern, εμπνεύστηκε και από τoν Bob Dylan.

Στον πρώτο του δίσκο «Greetings from the Asbury Park” o Αμερικανός τροβαδούρος έγραψε πρώτα τους στίχους σε μια παραλία στο New Jersey, όπως έκανε συνήθως στους δίσκους του και ο Dylan.

«Το “Spirit in the dark” και το “Blinded by the light” τα έγραψα πρώτα στο τετράδιο μου και μετά σκέφτηκα την μουσική» αναφέρει ο Springsteen. Το ίδιο έκαναν στο παρελθόν και άλλοι χαρισματικοί δημιουργοί όπως ο Leonard Cohen, ο Woody Guthrie, ο Phil Oaks.

Ο Dylan, όταν επρόκειτο να βραβευθεί στο Kennedy Center of Honors παρόντος του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών,  τηλεφώνησε στον Springsteen και του ζήτησε  να τραγουδήσει στη τελετή το εμβληματικό του τραγούδι “The times  they are changing’”.

O Springsteen θεωρεί ότι ο Dylan, μεταξύ άλλων είναι ο θεμελιωτής της ποιητικής πλευράς και των δικών του στίχων, βάζοντας την αφαιρετικότητα και τη μεθοδολογία της στιχουργικής δεινότητας του στην ροκ πλευρά της στιχουργικής πανδαισίας που δημιούργησε ο Springsteen μέσα από τα τραγούδια του.

Ο Bruce Springsteen  επιστρέφει με Zeppelin!

Κερδίστε cd και βινύλια του νέου του άλμπουμ «Only the Strong Survive» που μόλις κυκλοφόρησε. Μπείτε στη σελίδα Facebook του Zeppelin 106,7 και κάντε ένα σχόλιο στη σχετική ανάρτηση.

Επιμέλεια – παρουσίαση: Πέτρος Αδάμ

σχετικα podcasts