Τοπογραφία Ήχων Αφροδίτη Κοσμά
0:00
0:00 LIVE
ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  90,9 – 95,6
ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 90,9 – 95,6 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 109 210 6013167 (Studio), 210 6066807-08 (Γραμματεία – Κοινό) trito@ert.gr

“Τοπογραφία Ήχων” με την Αφροδίτη Κοσμά | 21.10.2023


_Η μουσική στον χορό του Akram Khan_


Χαρισματικός, ευρηματικός, σμιλεύει ακούραστα τα όρια του ινδικού κλασικού χορού κατάκ και του σύγχρονου χορού.

Ο Akram Khan με καταγωγή από το Μπαγκλαντές, με παρουσία στις σκηνές του κόσμου, συνέβαλε στη διαμόρφωση ενός νέου βρετανικού χοροθεατρικού γίγνεσθαι.

Η Τοπογραφία Ήχων αποτυπώνει τη μουσική σε δύο δημιουργίες του Άκραμ Καν:

_ στην πολυμεσική παραγωγή “Jungle Book Reimagined” (Το βιβλίο της ζούγκλας όπως το φανταζόμαστε από την αρχή), η οποία βασίζεται στο μυθιστόρημα του Rudyard Kipling και στην ιστορία του Μόγλη, του μικρού αγοριού από την Ινδία που χάνεται βαθιά μέσα στη ζούγκλα.

Η μουσική της Αγγλίδας συνθέτριας Jocelyn Pook δημιουργεί έναν κόσμο με πλάσματα που κινούνται μέσα από δέντρα που θροΐζουν.

Τραγουδιστές από διάφορα μέρη του κόσμου υφαίνουν με στοιχεία παραδοσιακής τραγουδοποιΐας τις μουσικές αντηχήσεις από διάφορες κουλτούρες και συμβάλουν στη διαμόρφωση του πολυπολιτισμικού κόσμου του Μόγλη.

_ Καθώς η κουρτίνα υψώνεται, οι χορευτές στη σκιά μάς παρασύρουν στη σαγηνευτική χορογραφία της “Ζιζέλ” του Άκραμ Καν.

Τα αερικά δημιουργούν την αίσθηση ότι παρατηρούν τον ερωτικό χορό ενός σμήνους αστεριών γύρω από έναν γαλαξία. Όμως δεν θα καταφέρουν ποτέ να φτάσουν στο κέντρο του γαλαξία. Γι’ αυτό λένε ότι εκεί βρίσκεται ο ανεκπλήρωτος έρωτας, όπως είναι ο έρωτας της Ζιζέλ και του Άλμπρεχτ.

Η μουσική του Ιταλού συνθέτη, μουσικού Vincenzo Lamagna, μια σύγχρονη διασκευή της πρωτότυπης μουσικής του Γάλλου συνθέτη Adolphe Charles Adam, ακούγεται μεγαλειώδης από την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Εθνικού Μπαλέτου της Αγγλίας.


Επιμέλεια, παρουσίαση: Αφροδίτη Κοσμά

Ηχητική επεξεργασία: Στεφανία Τσακίρη

Μουσική σήματος: Στέλιος Εφεντάκης


σχετικα ondemand