Κριτικός Λόγος Θάνος Μαντζάνας
0:00
0:00 LIVE
ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  90,9 – 95,6
ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 90,9 – 95,6 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 109 210 6013167 (Studio), 210 6066807-08 (Γραμματεία – Κοινό) trito@ert.gr

Κριτικός Λόγος | Παρασκευή 26 Μαΐου 2023

Το άλμπουμ «The Way Back Home» του Μίμη Νικολόπουλου στην εκπομπή «Κριτικός Λόγος».

Τον δεύτερο δίσκο του Μίμη Νικολόπουλου «The Way Back Home» θα παρουσιάσει και θα αναλύσει ο κριτικός μουσικής Θάνος Μαντζάνας.

Ο Μίμης Νικολόπουλος γεννήθηκε στην Βέροια και είναι συνθέτης και κιθαρίστας. Το 2017 κυκλοφόρησε το πρώτο album του «Deviation». Στη συνέχεια σχημάτισε την εξαμελή μπάντα του με εξαίρετους μουσικούς στην τρομπέτα, το τρομπόνι, την ακουστική κιθάρα, το μπάσο και τα ντραμς να συμπληρώνουν την δική του κιθάρα αλλά και keyboards. Με το συγκεκριμένο μουσικό σχήμα συνεργάστηκε με αρκετούς και αρκετές πολύ αξιόλογους/ες μουσικούς από την Ελλάδα και άλλες χώρες της Μεσογείου.

Στο δεύτερο album του «The Way Back Home» που κυκλοφόρησε πριν λίγο καιρό, αντλεί έμπνευση από την παραδοσιακή μουσική του τόπου καταγωγής του αλλά και συνολικά των Βαλκανίων, όπως και από εκείνη άλλων χωρών, της Ιβηρικής χερσονήσου και της βόρειας Αφρικής αλλά και από την jazz. Σε ορισμένα κομμάτια του δίσκου συμμετέχουν άλλοι τρεις μουσικοί στο βιολί, την βιόλα και την ηλεκτρική κιθάρα.  

Το «The Way Back Home» είναι ένα απολαυστικό αλλά και πολύ ενδιαφέρον δείγμα σημερινής world jazz που υπερβαίνει τα όρια της χώρας μας και δείχνει ότι ο Μίμης Νικολόπουλος μπορεί να σταθεί πολύ άνετα δίπλα σε διεθνώς καταξιωμένους ομοτέχνους του, του ιδίου μουσικού ιδιώματος.

Κείμενα-παραγωγή-παρουσίαση: Θάνος Μαντζάνας

σχετικα podcasts