Κριτικός Λόγος Θάνος Μαντζάνας
0:00
0:00 LIVE
ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  90,9 – 95,6
ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 90,9 – 95,6 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 109 210 6013167 (Studio), 210 6066807-08 (Γραμματεία – Κοινό) trito@ert.gr

Κριτικός Λόγος | Παρασκευή 24 Μαΐου 2024


Το εξαίρετο Διπλό Άλμπουμ των  Galan Trio “Kinesis Vol. 2” – 4/4


Το 4ο άλμπουμ “Kinesis Vol. 2” των Galan Trio, ενός πολύ ιδιαίτερου piano trio το οποίο αποτελείται από τρεις ξεχωριστούς σολίστ, τον πιανίστα Πέτρο Μπούρα, την βιολοντσελίστρια Μαρίνα Κολοβού και τον βιολονίστα Μπάμπη Καρασαββίδη, παρουσιάζει και αναλύει ο κριτικός μουσικής Θάνος Μαντζάνας σε ένα κύκλο τεσσάρων εκπομπών από τον «Κριτικό Λόγο» στο Τρίτο Πρόγραμμα.



To “Kinesis Vol.2” έρχεται μετά το περυσινό “Kinesis”, όπως και εκείνο κυκλοφόρησε από την Neuma Records συνεχίζοντας με τη σειρά του το project “Kinesis”, δηλαδή την ανάθεση από τους Galan Trio σε Αμερικανούς και Ελληνο-Αμερικανούς συνθέτες της σύνθεσης νέων έργων τα οποία, αφού περιοδεύσουν στις περιοχές των ΗΠΑ όπου εδρεύουν οι δημιουργοί, παίζοντας τα ζωντανά, τα ηχογραφούν και τα κυκλοφορούν σε δίσκο.


Galan Trio

Το “Kinesis Vol. 2” αποτελείται από δύο μέρη με το καθένα από αυτά σε ένα CD.
Το πρώτο έχει τίτλο “Midwest” και περιλαμβάνει έργα δημιουργών από τις Μεσοδυτικές Πολιτείες της Αμερικής, των Brooke Joyce, Daniel Powers, Dylan Findley, Alex Lubet, Mary Ellen Haupert, Navid Bargriza, Jeffrey Kowalkowski/Pantelis Bolarakis και Randy Bauer.
Το δεύτερο CD έχει τίτλο “South Central” και περιλαμβάνει έργα δημιουργών από τις κεντρικές Πολιτείες της Αμερικής των Larry Alan Smith, Richard Lavenda, Dominic Dousa και Brian Bondari.



Όπως και το περυσινό πρώτο μέρος το “Kinesis Vol. 2” ωθεί στην δημιουργία ρεπερτορίου πολύ υψηλού επιπέδου αλλά και συμβάλλει στην επαφή, την επικοινωνία και εντέλει την σύμπραξη όχι μόνον του ελληνικού και του αμερικανικού μουσικού γίγνεσθαι αλλά και συνολικά του πολιτισμού της Ελλάδας με εκείνον των ΗΠΑ, ενώ το Galan Trio ερμηνεύει με άριστο τρόπο όλα τα έργα.

Είναι ένα πάρα πολύ ενδιαφέρον, σημαντικό αλλά και εξαίρετο διπλό CD το οποίο προσφέρεται τόσο για ακρόαση όσο και για μελέτη.



Κείμενα-παραγωγή-παρουσίαση: Θάνος Μαντζάνας
Τεχνική Επιμέλεια: Αργύρης Παντελιάδης


σχετικα podcasts