Αφιερώματα - Zeppelin Ειρήνη Γιανναρά
0:00
0:00 LIVE
ZEPPELIN  

Οι Scorpions επιστρέφουν με Zeppelin! | “Black out” (part.02)

Το 1983, οι Scorpions κυκλοφορούν το άλμπουμ «Blackout» και συμμετέχουν στο U.S Festival που ήταν από τα μεγαλύτερα στο κόσμο.

Τη δεύτερη μέρα 350.000 χιλιάδες θεατές παρακολουθούσαν τους Scorpions, τον Ozzy, τους Motley Crue και το μεγαλύτερο συγκρότημα στις Ηνωμένες Πολιτείες, τους Van Halen, οι οποίοι, από ανασφάλεια , απαγόρευσαν στους Scorpions να χρησιμοποιήσουν ειδικά εφέ πάνω στη σκηνή!

Το γεγονός δεν πτόησε καθόλου τον manager του γερμανικού συγκροτήματος που ζήτησε από την πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ (οι περισσότεροι πιλότοι και ο διοικητής τους ήταν οπαδοί των Scorpions) να κάνουν ένα πέρασμα με πέντε μαχητικά αεροσκάφη πάνω από τον συναυλιακό χώρο με το άνοιγμα του πρώτου τους τραγουδιού. Αυτή και αν ήταν εισαγωγή!

Ο αντίκτυπος της συναυλίας του 1983 ήταν τεράστιος σε όλο το κόσμο με αποτέλεσμα οι Scorpions να είναι η μόνη ροκ μπάντα που έκανε sold out live συναυλίες, χωρίς support group. Οι Kiss είχαν για support τους Bon Jovi, οι Iron Maiden τους Motley Crue, αλλά οι Scorpions… μόνοι τους!!

Επιμέλεια αφιερώματος: Πέτρος Αδάμ

σχετικα podcasts