Αφιερώματα - Zeppelin Ειρήνη Γιανναρά
0:00
0:00 LIVE
ZEPPELIN  

Οι Scorpions επιστρέφουν με Zeppelin! | “Black out” (part.01)

Οι Scorpions είναι το πιο πετυχημένο ροκ συγκρότημα της Γερμανίας.
Για πολλούς θεωρούνται οι εφευρέτες του hard rock στην Ευρώπη. Αρχικά έπαιζαν όπου υπήρχαν στρατιωτικές βάσεις των Αμερικανών στη Γερμανία, τραγουδώντας με γερμανικό στίχο ή διασκευές αγγλικές τραγουδιών.

Από τις πρώτες καταγεγραμμένες συναυλίες τους ήταν στο Hildesheim. Έπαιξαν τρία τραγούδια, το “Dizzy Miss Lizzy”,επιτυχία της εποχής του Chuck Berry και ο μύθος λέει δύο τραγούδια των Beatles, αν και κανείς δεν θυμάται ποια.

Μέχρι το 1969 πέρασαν αρκετά μέλη από τους Scorpions. Ώσπου, ο Rudolf Schenker αποφάσισε να μην ξαναπαίξει διασκευές, αλλά τραγούδια του συγκροτήματος. Τότε ο Schenker έφερε από την Ανατολική Γερμανία και τον δωδεκάχρονο αδερφό του Michael, και εκείνος με τη σειρά του έφερε τον φίλο του τραγουδιστή, μέλος του συγκροτήματος των Cry, Klaus Meine.

Έτσι γεννήθηκαν οι νέοι Scorpions. Ηχογράφησαν μόνο ένα άλμπουμ σε γερμανική εταιρεία που κυκλοφόρησε μόνο στη Γερμανία στις αρχές του 1972. Δέκα χρόνια μετά, όταν το συγκρότημα ήταν ήδη διάσημο, το “Lonesome Crow” κυκλοφόρησε και στην Αγγλία και σε άλλες χώρες.

Επιμέλεια αφιερώματος: Πέτρος Αδάμ

σχετικα podcasts