Τοπογραφία Ήχων Αφροδίτη Κοσμά
0:00
0:00 LIVE
ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  90,9 – 95,6
ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 90,9 – 95,6 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 109 210 6013167 (Studio), 210 6066807-08 (Γραμματεία – Κοινό) trito@ert.gr

“Τοπογραφία Ήχων” με την Αφροδίτη Κοσμά | 08.04.2023

|Τρόποι και τόποι λατρείας|

° World Echoes in Athens είναι ο τίτλος του άλμπουμ του κοντραμπασίστα Μιχάλη Καλκάνη. Επιτόπιες ηχογραφήσεις που κατέγραψε ως συνοδοιπόρος του φωτογράφου Τάσου Βρεττού σε ένα οδοιπορικό σε χώρους της Αθήνας, περισσότερο ή λιγότερο εμφανείς, όπου προσεύχονται μετανάστες διαφόρων εθνικοτήτων και θρησκευμάτων. Τις ηχογραφήσεις επεξεργάστηκε στη συνέχεια στο στούντιο με προσθήκη μουσικής.

°  Ο Keith Jarrett «διαβάζει» στο πιάνο του τις δυναμικά λιτές και πλούσια εκφραστικές μελωδίες των ιερών βιβλίων του George Gurdjieff.

° Η Χορωδία της Φιλαρμονικής Δωματίου της Εσθονίας ψάλλει μία προσευχή χωρίς λόγια από τις χορωδιακές συνθέσεις του Alfred Schnittke βασισμένες σε ποιήματα του 15ου αιώνα που γράφτηκαν για να τιμήσουν και να εορτάσουν τα χίλια χρόνια της Χριστιανοσύνης στη Ρωσία.

° Ο  Ελβετός βιολονίστας Paul Giger εξερευνεί τη σχέση μεταξύ πρώιμης μουσικής, αυτοσχεδιασμού και σύγχρονης σύνθεσης σε ένα έργο για χορωδία και τρίο εγχόρδων βασισμένη σε ψαλμωδίες των Βενεδικτίνων μοναχών.

° Οι Roberto Musci, Giovanni Venosta, Massimo Mariani επεξεργάζονται ψηφιακά ηχητικά δείγματα γρηγοριανών ύμνων και ύμνων από λιτανείες μοναχών του Αγίου Όρους σε μια σύνθεση με σαξόφωνα, ηλεκτρική κιθάρα και κίμπορντς.

_ Lithograph, “Shakers, their mode of Worship,” D. W. Kellogg and Company, Hartford, CT, ca. 1835, Shaker Museum  

Παραγωγή-Παρουσίαση: Αφροδίτη Κοσμά

σχετικα ondemand