Μουσικές Αφηγήσεις Άννα Σακαλή
0:00
0:00 LIVE
ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  90,9 – 95,6
ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 90,9 – 95,6 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 109 210 6013167 (Studio), 210 6066807-08 (Γραμματεία – Κοινό) trito@ert.gr

“Μουσικές αφηγήσεις” με την Άννα Σακαλή | 01.10.2023

Την ταλαντούχα, βραβευμένη  μουσικό  Ευδοξία Υψηλάντη συναντά η Αννα Σακαλή  στις «Μουσικές Αφηγήσεις»  την Κυριακή 1 Οκτωβρίου στις εννέα το πρωί , στο Τρίτο Πρόγραμμα.

Αφορμή η νέα  της σύνθεση «Το ασχημόπαπο» πάνω στο ομότιτλο παραμύθι του Δανού ποιητή Hans Christian Andersen που ηχογράφησε η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, στις 28 Ιουνίου 2023, στο στούντιο Β, με μαέστρο τον Γιώργο Αραβίδη, σε παραγωγή Βασίλη Δραμουντάνη και ηχοληψία Κωστή Γιαννακόπουλου

Πρόκειται για Επτά μουσικά κομμάτια για ορχήστρα και αφηγητή. Ένα κλασικό παραμύθι για τη σημασία της διαφορετικότητας και της αίσθησης του ανήκειν. Για τη σημασία του να είναι κανείς διαφορετικός και αποδεκτός από τους άλλους, την αναζήτηση της περιπέτειας, την ανάγκη να αγαπηθεί και να συμπορευθεί με το κοινωνικό σύνολο ως μέρος του.

Συνθέτρια, πιανίστρια και μουσικός αντιγραφέας στα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ, με καλλιτεχνική παρουσία από το 2004 (μουσική για το θέατρο, τον κινηματογράφο, το παραμύθι και συναυλιακά προγράμματα), με διακρίσεις σε ευρωπαϊκούς διαγωνισμούς σύνθεσης  και παρουσιάσεις έργων της  σε γνωστούς χώρους  τέχνης (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Athenaeum), η Ευδοξία Υψηλάντη  μας αφηγείται μουσικά την δημοφιλή και αγαπημένη ιστορία του  Δανού ποιητή.

Εκτός από τη σύνθεση, η Ευδοξία Υψηλάντη υπογράφει επίσης τη διασκευή και την αφήγηση.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι το έργο θα  ενταχθεί ως εκπαιδευτικό πρόγραμμα στα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, από τον Φεβρουάριο του 2024. 

Ευδοξία Υψηλάντη

Ένα παραμύθι που προέρχεται απ’τις Αραβικές χώρες.

«Δεν είναι πάντα η Τύχη που σου δίνει αυτό θέλεις … Μερικές φορές απλά κουνάει το δέντρο, όμως μονάχα με τη Σοφία μαζεύεις τους καρπούς!»

Μια φορά κι έναν καιρό σε μια μακρινή χώρα, ζούσαν στην ίδια πόλη, δυο άντρες που είχαν το ίδιο όνομα, «Σελίμ»…. Ο ένας ήταν ο Σελίμ ο φούρναρης κι ο άλλος ήταν ο Σελίμ ο ψαράς….. Ο Σελίμ ο φούρναρης ήταν ευκατάστατος, όχι όμως κι ο Σελίμ ο ψαράς. Ο Σελίμ ο φούρναρης είχε πάντα να φάει και υπήρχε πάντα ζεστασιά στο σπιτικό του όταν ήταν χειμώνας και το κρύο βαρύ. Όμως το στομάχι του Σελίμ του ψαρά ήταν συνήθως άδειο και τα δόντια του έτριζαν απ’την παγωνιά του χειμώνα …..

Παραγωγή-παρουσίαση: Άννα Σακαλή

σχετικα ondemand