Πάρε τον Χρόνο σου Προκόπης Αγγελόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Πάρε τον Χρόνο σου με τον Προκόπη Αγγελόπουλο | 03.05.2024

Στην ειδική ωριαία και απογευματινή έκδοση της εκπομπής “Πάρε τον Χρόνο σου” της Μεγάλης Παρασκευής, 3 Μαϊου 2024, ταξιδέψαμε, με τη δύναμη του Παγκόσμιου ραδιοφώνου της ΕΡΤ σε Αίγυπτο, Αυστρία, Περού και το μικρό ακριτικό νησί των Οθωνών, για να ανταλλάξουμε ευχές και να μάθουμε πως θα γιορτάσουν με κατάνυξη και συγκινησιακή φόρτιση τη λιτανεία του Επιταφίου, την Ανάσταση και την Κυριακή του Πάσχα οι Έλληνες του Κόσμου. Στην Αίγυπτο συνομιλήσαμε με τον πατέρα Δαμασκηνό, καθηγούμενοι της Ιερής Πατριαρχικής Μονής του Αγίου Γεωργίου Παλαιού Καϊρου. Στην Αυστρία συναντήσαμε τον πατέρα Ιωάννη Νικολίτση, πρωτοπρεσβύτερο του Οικουμενικού Θρόνου και Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητρόπολης Αυστρίας.
Αμέσως μετά, ανοίξαμε γραμμή με την πρωτεύουσα του Περού, τη Λίμα. Εκεί συναντήσαμε τον κ. Γιώργο Στρατούρη, έναν Έλληνα που διαπρέπει στον χώρο της ανδρικής μόδας, έχοντας δημιουργήσει τη διασημότερη σήμερα επιχείρηση ανδρικού χειροποίητου ρούχου. Τέλος, επιστρέψαμε στην Ελλάδα και πήγαμε ως το ακριτικό νησάκι των Οθωνών και ανταλλάξαμε ευχές και πασχαλιάτικες εικόνες με τον κ. Γιάννη Κατέχη, πρόεδρο του Συλλόγου Περιβάλλοντος του νησιού, ο οποίος μας μίλησε για το πως περνούν σαν μια μεγάλη παρέα, αυτές τις ημέρες οι μόλις 50-60 άνθρωποι που συναντιούνται εκεί για τις άγιες αυτές ημέρες.

σχετικα ondemand