Πάρε τον Χρόνο σου Προκόπης Αγγελόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Η Άλκηστις Καφετζή στην εκπομπή “Πάρε τον Χρόνο σου”| 9-5-2024

Την ομογενή μας σκηνοθέτη – μοντέρ Άλκηστη Καφετζή, που ζει και εργάζεται στη Γερμανία, φιλοξένησε σήμερα στο στούντιο, η εκπομπή “Πάρε τον Χρόνο σου” με τον Προκόπη Αγγελόπουλο, με αφορμή την πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ της, ”ΕΜΠΡΟΣ ένα ελεύθερο αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο”. Τo ντοκιμαντέρ αφορά στην αυτοδιαχείριση, στην πολυφωνία και στην αντίσταση. Μετά την πρεμιέρα στο 26ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ έρχεται στην Αθήνα για τρεις προβολές, στο ελεύθερο αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο ΕΜΠΡΟΣ. Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν στις 9, 10 και 11 Μαΐου στις 21:00. Έχει διάρκεια 71 λεπτά και η είσοδος είναι ελεύθερη, με ελεύθερη συνεισφορά.

Η περίληψη της ταινίας έχει ως εξής: Δεκαετίες πριν μεταμορφωθεί σε θέατρο το 1989 το κτίριο λειτουργούσε ως τυπογραφείο για την εφημερίδα Εμπρός. Σήμερα λειτουργεί ως ελεύθερο αυτοοργανωμένο θέατρο,παρέχοντας έναν χώρο για ελεύθερη καλλιτεχνική έκφραση και ανοιχτές συνελεύσεις..

Tο ντοκιμαντέρ επιχειρεί να εξερευνήσει τη σημασία αυτού του μοναδικού χώρου και τη δύναμη της συλλογικής δράσης. Επίσης εξετάζει τις προκλήσεις και τις πολυπλοκότητες που προκύπτουν όταν κάποιος δρα έξω από τις παραδοσιακές δομές της κοινωνίας. Πρόκειται για μία ανεξάρτητη παραγωγή, χωρίς καμία χρηματοδότηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια αλληλοβοήθειας.

Να σημειωθεί, ότι η Άλκηστις Καφετζή είναι σκηνοθέτης και μοντέρ με έδρα το Βερολίνο. Ασχολείται με ποικίλες ανεξάρτητες παραγωγές, από μουσικά βίντεο μέχρι ταινίες ποίησης και ντοκιμαντέρ. Σπούδασε θέατρο στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και μοντάζ στο ΙΕΚ Ακμή. Στα πρόσφατα έργα της, καταπιάνεται με τα δυναμικά μονοπάτια του φεμινιστικού κινήματος και των αυτοοργανωμένων κοινοτήτων. Με την κινηματογράφησή της προσπαθεί να εξερευνήσει τα συνεχώς μεταβαλλόμενα κοινωνικά τοπία, συνθέτοντας αφηγήσεις που εκφράζουν πολυποίκιλες φωνές και αγώνες.

σχετικα ondemand