Πάρε τον Χρόνο σου Προκόπης Αγγελόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Πάρε τον Χρόνο σου | 10-5-2024

Στην εκπομπή της Παρασκευής, 10 Μαϊου 2024, αφιερώσαμε το πρώτο μέρος στην επικαιρότητα, με αναφορά και στην επιτυχία του Ολυμπιακού με την πρόκριση στον τελικό του Conference League. μετά τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, συνομιλήσαμε με τον πρόεδρο του “Study in Greece”, κ. Χρήστο Μιχαλακέλη, για την υπογραφή του πρωτοκόλλου συνεργασίας για τη σύνδεση μεταξύ του Ακαδημαϊκού Κόσμου της Ελλάδας με την Ελληνική Ομογένεια, μια σημαντική πρωτοβουλία που μπορεί να φέρει νέους από άλλα μέρη του Κόσμου αλλά, κυρίως, ομογενείς δεύτερης και τρίτης γενιάς που δεν μιλούν ελληνικά, στην Ελλάδα για σπουδές. Στο κλείσιμο της πρώτης ώρας, ανοίξαμε γραμμή με τη σεφ και καθηγήτρια Ιστορίας Τροφίμων στο πανεπιστήμιο Οκάν της Κωνσταντινούπολης, Μαρία Εκμεκτσίογλου, με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου της “Οι τεντζερέδες της Μαρίας”, που θα γίνει σε μια εκδήλωση του Λυκείου Ελληνίδων στη Βιέννη, το απόγευμα της Δευτέρας, 13 Μαϊου.
Στη δεύτερη ώρα, παρουσιάσαμε μια παράσταση που ανεβαίνει στην Αθήνα από τις 20 Μαϊου, με τίτλο 801,5 μέτρα, με καλεσμένο τον εμπνευστή και σκηνοθέτη, Χάρη Πεχλιβανίδη. Πρόκειται για μια παράσταση θεάτρου Ντοκουμέντο, από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων, που πρωτοπαρουσιάστηκε στα Γιάννενα το 2023, ενώ η παρουσίασή της στην Αθήνα είναι μια συνεργασία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. με το θέατρο Τζένη Καρέζη. Στη συνέχεια “ταξιδέψαμε” μέχρι τη Ρουάντα και γνωρίσαμε την κα Κέλλυ Ηρακλή, travel advisor, μια εκπρόσωπο των αποδήμων στην ιδιαίτερη αυτή αφρικανική χώρα, που εγκαταστάθηκε πριν μερικά χρόνια εκεί, με τον σύζυγό τους που κατάγεται από τη Ρουάντα και ζει με τον ίδιο και τα δύο παιδιά τους. Μια χώρα η οποία, όπως λέει η ίδια, είναι πανέμορφη ιδανική για ένα ταξίδι περιπέτειας και σε φάση ανάπτυξης, μετά τις περιπέτειες των προηγούμενων ετών.

σχετικα ondemand