Πάρε τον Χρόνο σου Προκόπης Αγγελόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Πάρε τον Χρόνο σου με τον Προκόπη Αγγελόπουλο | 02.05.2024

Στην εκπομπή της Μ. Πέμπτης, 2 Μαϊου 2024, αφιερώσαμε το πρώτο μέρος στα θέματα οδικής ασφάλειας, με αφορμή την Επικαιρότητα της ημέρας και την έξοδο των εκδρομέων για τις ημέρες του Πάσχα. καλεσμένη μέσω τηλεφώνου ήταν η κα Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά, πρόεδρος του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας “Πάνος Μυλωνάς”. Στη συνέχεια, ξεκινήσαμε το ραδιοφωνικό μας ταξίδι σε διάφορα μέρη της Ελλάδας και του Κόσμου όπου το Πάσχα είναι ξεχωριστό για τους Έλληνες. Στην Πάτμο, συνομιλήσαμε με την αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Αργυρώ Γιαμαίου για τις ιδιαίτερες τελετές με πρώτη και σημαντικότερη την αναπαράσταση του Μυστικού Δείπνου και την τελετή του Νιπτήρα από τον ηγούμενο και τους μοναχούς της ιεράς Μονής Ιωάννου του Θεολόγου. Στη συνέχεια, συναντήσαμε στην Κέρκυρα τον ανταποκριτή της ΕΡΤ, Γιάννη Ανδριώτη και μιλήσαμε για το έθιμο των μπότηδων που λαμβάνει χώρα σε όλο το νησί το μεγάλο Σάββατο, αλλά και για τον Τουρισμό που φέτος “χτυπάει κόκκινο” στο νησί. Από την Ύδρα, ο δήμαρχος Γιώργος Κουκουδάκης μας μίλησε για το ξεχωριστό έθιμο με τον επιτάφιο που μπαίνει στη θάλασσα, στο λιμανάκι των Καμινίων και το κάψιμο του Ιούδα που γίνεται με πυροβολισμούς από άντρες ντυμένους μπουρλοτιέρηδες.
Στη συνέχεια, αφήσαμε τα σύνορα της Ελλάδας και ταξιδέψαμε έως την Κωνσταντινούπολη, συνομιλώντας με τον κ. Γιάννη Κουρτέσογλου, Έλληνα κάτοικο της Πόλης και ξεναγό, που βρισκόταν στην Αγιά Σοφιά, με γκρουπ Ελλήνων Τουριστών και μας είπε για το τι γίνεται στον ναό-σύμβολο της Ορθοδοξίας και πως ζουν με κατάνυξη οι Έλληνες της Πόλης αυτές τις γιορτές στο Πατριαρχείο. Ο Αλέκος Μάρκελλος ανταποκριτής της ΕΡΤ στην Αυστραλία μας είπε για το Ελληνικό Πάσχα και την τήρηση των εθίμων από τους ομογενείς μας, τα γιορτινά τραπέζια για τα οποία πάντοτε γίνεται προσπάθεια να διαθέτουν όλα όσα προβλέπονται από τις Ελληνικές παραδόσεις και το πως αυτά φέρνουν κοντά Έλληνες και Αυστραλούς. Τέλος, επικοινωνήσαμε με Ρώμη και μιλήσαμε για το Ελληνορθόδοξο Πάσχα εκεί με την Ελληνίδα ξεναγό, Μαρία Ταμουρίδου, που βρισκόταν σε ξενάγηση στο Βατικανό με ομάδα επισκεπτών από την Ελλάδα και την Κύπρο.
Η εκπομπή ολοκληρώθηκε με την Αντιγόνη Δρακάτου από την ΕΡΑ Σπορ με τις αθλητικές ειδήσεις.

σχετικα ondemand