Πέρα από τις Νότες Ηλίας Μαλανδρής
0:00
0:00 LIVE
ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  90,9 – 95,6
ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 90,9 – 95,6 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 109 210 6013167 (Studio), 210 6066807-08 (Γραμματεία – Κοινό) trito@ert.gr

“Πέρα από τις Νότες” με τον Ηλία Μαλανδρή, 10.06.2024


Μιχάλης Ττερλικκάς: Ο Πρόσφυγας που Έγινε Φωνή της Κύπρου



Η συναρπαστική εξερεύνηση των ορίων της ανθρώπινης φωνής, με τον Ηλία Μαλανδρή, ολοκληρώνει αυτόν τον κύκλο της με ένα τετράπτυχο αφιέρωμα σε θρυλικές Ελληνικές φωνές του 20ου αιώνα.


Με ένα τετράπτυχο αφιέρωμα της εκπομπής «Πέρα από τις Νότες» στις μεγάλες φωνές του εικοστού αιώνα θα κλείσουμε αυτό τον κύκλο με μια αναφορά σε ισάριθμους Έλληνες καλλιτέχνες με μια θαυμαστή πορεία σε αυτό που η εκπομπή χαρακτηρίζει με το τίτλο της.

Στη 3η εκπομπή του τετράπτυχου αυτού το «Πέρα από τις Νότες» ταξιδεύει και πάλι πέρα από τα σύνορα της Ελλάδας, αλλά παραμένει στην Επικράτεια του Ελληνισμού, και συγκεκριμένα στην Κύπρο: Στην Μεγαλόνησο συναντάμε έναν από τους σημαντικότερους εκφραστές της παραδοσιακής μουσικής με την ιδιαίτερη φωνή του, στην εκπομπή της Δευτέρας 10 Ιουνίου στις 17:00. Θα ακολουθήσουμε τον Μιχάλη Ττερλικκά, ενα αληθινό μνημείο της παράδοσης της Κυπριακής μουσικής που συνδυάζει την θεατρικότητα με την δύναμη της γλώσσας και τους μουσικούς σκοπούς που χάνονται στον χρόνο.

Στην εκπομπή που επιμελείται και παρουσιάζει, όπως κάθε Δευτέρα και Παρασκευή στις πέντε το απόγευμα ο Ηλίας Μαλανδρής στο Τρίτο Πρόγραμμα.  



Μία σειρά 40 ραδιοφωνικών εκπομπών, επιμελείται και παρουσιάζει ο Ηλίας Μαλανδρής και ερευνά τα όρια της ανθρώπινης φωνής, την τέχνη και την ζωή εκείνων που τα ξεπέρασαν και κατάφεραν να σταθούν «Πέρα από τις νότες».
Μέσα από σπάνιο ηχητικό αρχείο συνεντεύξεων και άγνωστων ανέκδοτων ηχογραφήσεων ξετυλίγονται τα Πορτραίτα 30 καλλιτεχνών που άφησαν ένα τόσο ηχηρό στίγμα στην τέχνη καταφέρνοντας να γίνουν σημείο αναφοράς και να εγγραφούν στην ιστορική μνήμη, όχι μόνο ως ερμηνευτές αλλά και ως σύμβολα.



INFO

«Πέρα από τις Νότες»Νέα Εκπομπή στο Τρίτο Πρόγραμμα
Επιμέλεια – Παρουσίαση: Ηλίας Μαλανδρής
Κάθε Δευτέρα & Παρασκευή στις 17:00

Τρίτο Πρόγραμμα 90.9 & 95.6 | www.trito.gr


σχετικα ondemand