Πέρα από τις Νότες Ηλίας Μαλανδρής
0:00
0:00 LIVE
ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  90,9 – 95,6
ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 90,9 – 95,6 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 109 210 6013167 (Studio), 210 6066807-08 (Γραμματεία – Κοινό) trito@ert.gr

“Πέρα από τις Νότες” με τον Ηλία Μαλανδρή, 27.05.2024


Νικόλαος Μοσχονάς



Η συναρπαστική εξερεύνηση των ορίων της ανθρώπινης φωνής, με τον Ηλία Μαλανδρή, ολοκληρώνει αυτόν τον κύκλο της με ένα τετράπτυχο αφιέρωμα σε θρυλικές Ελληνικές φωνές του 20ου αιώνα.


Με ένα τετράπτυχο αφιέρωμα της εκπομπής Πέρα από τις νότες στις μεγάλες φωνές του εικοστού αιώνα θα κλείσουμε αυτό τον κύκλο με μια αναφορά σε ισάριθμους Έλληνες καλλιτέχνες με μια θαυμαστή πορεία σε αυτό που η εκπομπή χαρακτηρίζει με το τίτλο της.

Η αρχή γίνεται με τον σπουδαίο μπάσο Νικόλα Μοσχονά.  Ο γεννημένος στη Νεάπολη των Αθηνών (1907) Νίκος Μοσχονάς επί τρεις δεκαετίες τραγούδησε σε 108 έργα (όπερες, ορατόρια, σολίστ στην 9η του Μπετόβεν κ.ά.) σε λυρικά θέατρα της Ευρώπης και της Αμερικής. Από το Ρεάλε της Ρώμης, τη Σκάλα του Μιλάνου και το Κομμουνάλε της Φλωρεντίας μέχρι το Κόβεν Γκάρντεν του Λονδίνου και τη Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης, όπου πραγματοποίησε το μεγαλύτερο μέρος της πορείας του. Στη σκηνή του πρωταγωνίστησε σε 790 παραστάσεις, από τις οποίες 28 υπό την διεύθυνση του Αρθούρου Τοσκανίνι.

Η εκπομπή χωρίζεται σε δυο μέρη. Στο πρώτο μέσα από σπάνιες ηχογραφήσεις θα ακολουθήσουμε την πορεία του Μοσχονά στα κορυφαία λυρικά θέατρα, και στο δεύτερο μέρος μια αναφορά με τραγούδια που αποτελούν το ελληνικό πρόσωπο του μεγάλου ερμηνευτή στην εκπομπή που επιμελείται και παρουσιάζει ο Ηλίας Μαλανδρής την Δευτέρα 27 Μαΐου στις 17:00, στο Τρίτο Πρόγραμμα.



Μία σειρά 40 ραδιοφωνικών εκπομπών, επιμελείται και παρουσιάζει ο Ηλίας Μαλανδρής και ερευνά τα όρια της ανθρώπινης φωνής, την τέχνη και την ζωή εκείνων που τα ξεπέρασαν και κατάφεραν να σταθούν «Πέρα από τις νότες».
Μέσα από σπάνιο ηχητικό αρχείο συνεντεύξεων και άγνωστων ανέκδοτων ηχογραφήσεων ξετυλίγονται τα Πορτραίτα 30 καλλιτεχνών που άφησαν ένα τόσο ηχηρό στίγμα στην τέχνη καταφέρνοντας να γίνουν σημείο αναφοράς και να εγγραφούν στην ιστορική μνήμη, όχι μόνο ως ερμηνευτές αλλά και ως σύμβολα.



INFO

«Πέρα από τις Νότες»Νέα Εκπομπή στο Τρίτο Πρόγραμμα
Επιμέλεια – Παρουσίαση: Ηλίας Μαλανδρής
Κάθε Δευτέρα & Παρασκευή στις 17:00

Τρίτο Πρόγραμμα 90.9 & 95.6 | www.trito.gr


σχετικα ondemand