Πέρα από τις Νότες Ηλίας Μαλανδρής
0:00
0:00 LIVE
ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  90,9 – 95,6
ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 90,9 – 95,6 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 109 210 6013167 (Studio), 210 6066807-08 (Γραμματεία – Κοινό) trito@ert.gr

“Πέρα από τις Νότες” με τον Ηλία Μαλανδρή, 22.04.2024


Milva – 1/2


Η Milva με το Θάνο Μικρούτσικο την περίοδο της συνεργασίας τους όταν η Ιταλίδα τραγουδίστρια είχε ερμηνεύσει τα τραγούδια του στον δίσκο “Volpe D’Amore”, το 1994.

Άλλος ένας μύθος του εικοστού αιώνα η Ιταλίδα που κατέκτησε όλο τον κόσμο με τη φωνή της, την εντυπωσιακή παρουσία της και τις ριζοσπαστικές αντιλήψεις της που την οδήγησαν να ασχοληθεί με πολλές μορφές της τέχνης της. Δημοφιλής στην Ιταλία και στο εξωτερικό, εμφανίστηκε σε μουσικές και θεατρικές σκηνές σε όλο τον κόσμο και έλαβε λαϊκή αναγνώριση στην γενέτειρά της Ιταλία, και ιδιαίτερα στη Γερμανία και την Ιαπωνία, όπου συμμετείχε συχνά σε μουσικές εκδηλώσεις και τηλεοπτικά μουσικά προγράμματα. Κυκλοφόρησε πολλά άλμπουμ στη Γαλλία, την Ιαπωνία, την Κορέα, την Ελλάδα, την Ισπανία και τη Νότια Αμερική.

Ήταν επίσης γνωστή ως La Rossa λόγω του χαρακτηριστικού χρώματος των μαλλιών της, και επιπλέον ως La Pantera di Goro («Ο Πάνθηρας του Γκόρο»). Το χρώμα χαρακτήριζε επίσης τις αριστερές πολιτικές πεποιθήσεις της, όπως τόνιζε η ίδια σε πολυάριθμες δηλώσεις. Η Milva ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο και σε μια γεμάτη ζωή κατάφερε να γίνει μύθος.

Ακούστε το πρώτο από τα δύο μέρη του αφιερώματος (το 2ο στην εκπομπή της Παρασκευής 26.04.24) στην πορεία της με σπάνιες ηχογραφήσεις της στην εκπομπή του Ηλία Μαλανδρή «Πέρα από τις Νότες».Μία σειρά 40 ραδιοφωνικών εκπομπών, επιμελείται και παρουσιάζει ο Ηλίας Μαλανδρής και ερευνά τα όρια της ανθρώπινης φωνής, την τέχνη και την ζωή εκείνων που τα ξεπέρασαν και κατάφεραν να σταθούν «Πέρα από τις νότες».
Μέσα από σπάνιο ηχητικό αρχείο συνεντεύξεων και άγνωστων ανέκδοτων ηχογραφήσεων ξετυλίγονται τα Πορτραίτα 30 καλλιτεχνών που άφησαν ένα τόσο ηχηρό στίγμα στην τέχνη καταφέρνοντας να γίνουν σημείο αναφοράς και να εγγραφούν στην ιστορική μνήμη, όχι μόνο ως ερμηνευτές αλλά και ως σύμβολα.INFO

«Πέρα από τις Νότες»Νέα Εκπομπή στο Τρίτο Πρόγραμμα
Επιμέλεια – Παρουσίαση: Ηλίας Μαλανδρής
Κάθε Δευτέρα & Παρασκευή στις 17:00

Τρίτο Πρόγραμμα 90.9 & 95.6 | www.trito.gr


σχετικα ondemand