Παράξενος Ελκυστής Μαριλένα Μαραγκού
0:00
0:00 LIVE
ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  90,9 – 95,6
ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 90,9 – 95,6 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 109 210 6013167 (Studio), 210 6066807-08 (Γραμματεία – Κοινό) trito@ert.gr

“παρΑξενος_ελκυστΗς” με την Μαριλένα Μαραγκού | 14.11.2023


Unsui 雲水 : σύννεφο | νερό


«Drift like a cloud and flow like water», να παρασύρεσαι σαν σύννεφο και να ρέεις σαν το νερό, έγραφε ο εκλαϊκευτής του Βουδισμού Alan Watts στον δρόμο του Zen. Όπως τα σύννεφα, δεν προσκολλώνται σε τίποτα, επιπλέουν ελεύθερα και αλλάζουν με τον άνεμο, η αποδοχή της αλλαγής είναι η ουσία της μη προσκόλλησης και εκφράζει την απόλυτη ελευθερία του διαλογισμού.

To Unsui 雲水 στα ιαπωνικά, που κυριολεκτικά μεταφράζεται ως «σύννεφο, νερό», περιγράφει την προσπάθεια ενός Ζεν ασκητή να κινηθεί ελεύθερα στη ζωή, χωρίς τους περιορισμούς της προσκόλλησης.

«Unsui» ονομάζει τον δίσκο του το αυτοσχεδιαστικό σχήμα από την Γαλλία των δεξιοτεχνών Alexandra Grimal στα σαξόφωνα και Edward Perraud στα κρουστά: ένα ντουέτο που γλιστράει μουσικά, σαν το σύννεφο, και ρέει σαν το νερό˙ με μια σειρά από ηχητική γλυπτά, σε μια συνομιλία που προέρχεται ταυτόχρονα από την υλική δύναμη του ήχου και την πνευματική αναζήτηση.

Σε μια καλή μέρα για να ψαρέψουμε (από τα) σύννεφα «Good Day for Cloud Fishing», το σύνολο μουσικής δωματίου Tin Hat επιχειρεί μια σύμπραξη jazz και ποίησης, ανάμεσα στον κλαρινετίστα Ben Goldberg και τον ποιητή Dean Young: με μια σειρά από ονειρικά τοπία που εμπνέονται από την επιγραμματική ποίηση του Young, τοπία που δεν αποτελούν εικονοποίηση, αλλά ψυχική αντίδραση, με πρόθεση να προκαλέσουν, ένα αίσθημα απέναντι στη ζωή.

Απόψε ο παρΑξενος_ελκυστΗς γίνεται σύννεφο που ταξιδεύει, παρασυρμένο από ήχους, και στίχους, αιωρούμενους στον χρόνο. Με τους Ane Brun, Jon Hassell, Tony Scott, Alexandra Grimal/Edward Perraud, Hiroshi Yoshimura, Christopher Willits, Carla Kihlstedt, Ben Goldberg/Tin Hat, Current 93 και Solem Quartet.


Επιμέλεια-Παρουσίαση : Μαριλένα Μαραγκού

Επιμέλεια ήχου: Κατερίνα Λιοντή


σχετικα ondemand