Παράξενος Ελκυστής Μαριλένα Μαραγκού
0:00
0:00 LIVE
ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  90,9 – 95,6
ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 90,9 – 95,6 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 109 210 6013167 (Studio), 210 6066807-08 (Γραμματεία – Κοινό) trito@ert.gr

“παρΑξενος_ελκυστΗς” με την Μαριλένα Μαραγκού | 24.10.2023

«Υπάρχουν μόνο δύο συναισθήματα: η αγάπη και ο φόβος», υποστήριξε η διακεκριμένη Ελβετή ψυχίατρος Elisabeth KüblerRoss. «Όλα τα θετικά συναισθήματα προέρχονται από την αγάπη, όλα τα αρνητικά από τον φόβο».

«There in only love and fear» βαπτίζει το δισκογραφικό ντεμπούτο της η Bex Burch, μια κλασικά εκπαιδευμένη περκασιονίστρια από το Yorkshire, η οποία έζησε τρία χρόνια στην Γκάνα, μαθητεύοντας μεταξύ άλλων, στην κατασκευή ξυλόφωνων gyil. Ένας δίσκος που κυκλοφόρησε μόλις πριν λίγες μέρες και ρέει όπως το ποτάμι της ζωής: ανάμεσα στην ανοιχτόκαρδη ηρεμία και την έντονη εκφραστικότητα, με έναν διεθνισμό που υπερβαίνει τις αντιληπτές έννοιες του τόπου και των συνόρων.

Με ένα χειροποίητο gyil φτιαγμένο στο Ηνωμένο Βασίλειο σύμφωνα με τις δικές της προδιαγραφές, η Burch ηχογράφησε στο Σικάγο με μια σειρά από διακεκριμένους συνεργάτες της δισκογραφικής International Anthem, ένα ταξίδι ζωής με μονοπάτια ανάμεσα στη δυτική Αφρική, τη βόρεια Ευρώπη και την Αμερική˙ με συναισθηματικές κορυφώσεις και βυθίσεις, στιγμιότυπα της συνεργασίας και του αυτοσχεδιασμού, επικεντρωμένα στη δημιουργία μιας αίσθησης θετικότητας. Ένας δίσκος που γιορτάζει και ευχαριστεί, τους τόπους και τους ανθρώπους που τον ενέπνευσαν.

Απόψε, ο παρΑξενος_ελκυστΗς παρουσιάζει στο σύνολό του τον δίσκο της πρωτοεμφανιζόμενης Bex Burch: Ένα άλμπουμ που λάμπει με τη χαρά της συνεργασίας, όπου η στενή ανθρώπινη επαφή φορτίζει τη μουσική με ακαταμάχητο σθένος, σε μια ξεχωριστή μουσική γλώσσα: μια παγκόσμια αυτοσχεδιαστική μουσική, που τείνει προς την τζαζ με δάνεια από τον μινιμαλισμό. Πλαισιωμένη από τον Guy Warren και την Carla Bley.


Επιμέλεια ήχου: Στέλιος Εφεντάκης

Επιμέλεια-Παρουσίαση : Μαριλένα Μαραγκού


σχετικα ondemand