Παράξενος Ελκυστής Μαριλένα Μαραγκού
0:00
0:00 LIVE
ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  90,9 – 95,6
ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 90,9 – 95,6 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 109 210 6013167 (Studio), 210 6066807-08 (Γραμματεία – Κοινό) trito@ert.gr

“παρΑξενος_ελκυστΗς” με την Μαριλένα Μαραγκού | 24.08.2023

[ τοπία του βυθού ]

«Ο χρόνος και η παλίρροια δεν περιμένουν κανέναν». (G.Chaucer,14ος αιώνας) 

Δύο φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας, το νερό πλησιάζει τη στεριά και μετά απομακρύνεται, αποκαλύπτοντας τον βυθό της θάλασσας, τις τοπογραφικές διαστρώσεις και τους μικροοργανισμούς, εναποθέτοντας τα ίχνη τους στην άμμο.

Η έντονη παλιρροιακή κίνηση του κόλπου του Fundy στη Νέα Σκωτία δίπλα στο σπίτι του, ενέπνευσε τον φλαουτίστα και ακαδημαϊκό Derek Charke στη σύνθεση ενός θεματικού δίσκου, για τα κρυμμένα τοπία του βυθού που αποκαλύπτονται από την περιοδική κίνηση της θάλασσας.

Το «Bathymetric Terrains», τα βαθυμετρικά εδάφη, είναι ένα έργο για την υποθαλάσσια γεωγραφία, που στοχάζεται πάνω στην εύθραυστη φύση των υποβρύχιων τοπογραφιών και οικοσυστημάτων. Μια υποβρύχια ξενάγηση στη θαλάσσια διαστρωμάτωση, με τη γαλήνη και την ομορφιά που αποπνέει ένα κατά τα άλλα απόκοσμο περιβάλλον.

Απόψε ο παρΑξενος_ελκυστΗς καταδύεται στην ακουστική μορφολογία του βυθού, παρουσιάζοντας ένα ηλεκτροακουστικό έργο για φλάουτο, κιθάρα, φωνή, ηχογραφήσεις περιβάλλοντος και ηλεκτρονικά, πλαισιωμένο με τους υδάτινους ήχους των Platters, Suzanne Ciani, Edmondo Giuliani, Wang Changun, Modern Nature και Bob Marley.

Επιμέλεια ήχου: Επαμεινώνδας Φασιανός

Επιμέλεια-Παρουσίαση : Μαριλένα Μαραγκού

σχετικα ondemand