Παράξενος Ελκυστής Μαριλένα Μαραγκού
0:00
0:00 LIVE
ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  90,9 – 95,6
ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 90,9 – 95,6 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 109 210 6013167 (Studio), 210 6066807-08 (Γραμματεία – Κοινό) trito@ert.gr

“παρΑξενος_ελκυστΗς” με την Μαριλένα Μαραγκού | 22.08.2023

[ Ωκεανός από Γάλα ]

Ο Kshira Sagara είναι στην ινδουιστική κοσμολογία, ο Ωκεανός από Γάλα : ο πέμπτος από το κέντρο των επτά ωκεανών. Όπως μνημονεύεται σε πολλά αρχαία κείμενα, η ανάδευση του Κοσμικού Ωκεανού (Γαλαξία) προκειμένου να αποκτηθεί η Amrita , το νέκταρ της αθάνατης ζωής, ήταν ένας διαρκής αγώνας χιλιετιών μεταξύ των devas (θεών) και των asuras (δαίμονες/τιτάνες).

«Oceans of Milk and Treacle» είναι ο τίτλος της τελευταίας κυκλοφορίας του βετεράνου κιθαρίστα και αυτοσχεδιαστή Mike Cooper, ένα soundtrack σε μια κατά τα άλλα βωβή ταινία, βασισμένη στο βιβλίο του Fred Hardy “The Religious Culture of India”. Κινούμενος απρόβλεπτα ανάμεσα στα μουσικά genre, συνδυάζει ηχογραφήσεις περιβάλλοντος με ηλεκτρονική μουσική και τζαζ, μεταγράφοντας την ινδουιστική του εμπειρία σε μια ιδιαίτερη μουσική γλώσσα.

Απόψε ο παρΑξενος_ελκυστΗς ταξιδεύει στον μουσικό γαλαξία του Mike Cooper: έναν ωκεανό του ήχου, από γάλα και νέκταρ της αθανασίας, μαζί με τους ήχους των Maurice Jarre, Ravi Shankar/Philip Glass, Tommy Dorsey, Mangalampalli Balamuralikrishna και Jeanne Moreau/Carlos d’Alessio.

Επιμέλεια ήχου: Επαμεινώνδας Φασιανός

Εικόνα: maira jimena

Επιμέλεια-Παρουσίαση : Μαριλένα Μαραγκού

σχετικα ondemand