Παράξενος Ελκυστής Μαριλένα Μαραγκού
0:00
0:00 LIVE
ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  90,9 – 95,6
ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 90,9 – 95,6 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 109 210 6013167 (Studio), 210 6066807-08 (Γραμματεία – Κοινό) trito@ert.gr

“παρΑξενος_ελκυστΗς” με την Μαριλένα Μαραγκού | 25.07.2023

[ ονειροχρΟνος_α: το_σΩμα_που_ονειρεΕΥεται ]

Η ψυχή υπηρετεί το σώμα όταν είναι ξύπνιο. Όταν αυτό αναπαύεται, η ψυχή βρίσκεται σε κίνηση. Είναι σε εγρήγορση και αποκτά γνώση. Όταν, κατά τη διάρκεια του ονείρου, γνωρίζουμε ότι ονειρευόμαστε και πως ό,τι προβάλλεται μπροστά μας δεν συμβαίνει στην πραγματικότητα, τότε έχουμε συνειδητά (διαυγή) όνειρα.

Απόψε, σε μια νύχτα καυτή και σκοτεινή, ο παρΑξενος_ελκυστΗς σχηματίζει έναν φυσικό διάλογο ανάμεσα στη συνείδηση και το όνειρο: ξυπνώντας το σώμα που ονειρεύεται, κοιτάζοντας προς τα έξω και αλλά και προς τα μέσα.

Το «Dreaming» της Ισλανδής Anna Thorvaldsdottir, είναι ένας εκλεπτυσμένος διαλογισμός πάνω στο ονείρεμα: ένας επιβλητικός μονόλιθος που αναδύεται από τη σιωπή˙ ένα μεταβαλλόμενο τοπίο, που μοιάζει να κάνει τον χρόνο να σταματά, όπως στα όνειρα.

Γνωρίζουμε επίσης την βραβευμένη Σκωτσέζα συνθέτρια και βοκαλίστρια Nichola Scrutton, μέσα από δύο πολύ πρόσφατα έργα της:

  • Το «Interzone», όπου στοχάζεται πάνω στην εμπειρία της κίνησης μεταξύ ονείρου και εγρήγορσης – μεταξύ του εσωτερικού κόσμου και του εξωτερικού τοπίου, πάνω σε μια ιδέα συνεχούς αλλαγής και αέναης κίνησης, και
  • Το «Night Vision», ένα δυναμικό φωνητικό έργο, με πυρήνα ένα κείμενο πουγράφτηκε μόνο τις νύχτες, σε μια περίοδο δύο ετών, καθώς ήταν ξαπλωμένη σεμια κατάσταση ανάμεσα στην εγρήγορση και τον ύπνο, στη συνειδητότητα και τα όνειρα. Ένας αγωγός του φωτός, όπου η αλλαγή είναι η μόνη σταθερά.

Απόψε ο ηχότοπος του παρΑξενου_ελκυστΗ αιωρείται στον χώρο του ονείρου, όπου το σώμα γίνεται γέφυρα, ανάμεσα στον απέραντο εξωτερικό χώρο, και τον άπειρο εσωτερικό, πλαισιωμένος με τους ήχους των Rudy Vallee, Chik White, Klaus Schulze και Karima Walker.

Επιμέλεια-Παρουσίαση: Μαριλένα Μαραγκού

Επιμέλεια ήχου: Γιώργος Κωστόπουλος
Εικόνα: Hollis Frampton

σχετικα ondemand