Εγνατία Οδός Γιώργος Ντόβολος
0:00
0:00 LIVE
ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  90,9 – 95,6
ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 90,9 – 95,6 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 109 210 6013167 (Studio), 210 6066807-08 (Γραμματεία – Κοινό) trito@ert.gr

“Εγνατία Οδός” με τον Γεώργιο Ντόβολο | 04.02.2023

Αφιέρωμα στην καθηγήτρια του ΑΠΘ και χοράρχη της χορωδίας “Γιάννης Μάντικας” Εριφύλη Δαμιανού.

Με τη ζωή και την δράση της να περιστρέφεται γύρω από τη Θεσσαλονίκη, με σπουδές στο Kodály Institute of the Liszt Ferenc Academy of Music της Ουγγαρίας και με μακρά θητεία στο κομμάτι της εκπαίδευσης η κα Εριφύλη Δαμιανού μιλάει στο Τρίτο Πρόγραμμα και στην εκπομπή “Εγνατία Όδός”. Τόσο ως πανεπιστημιακή δασκάλα όσο και ως ενεργή μουσικός συνεχίζει να εμπνέει και να εμπνέεται μέσα από μία συνεχή διαλεκτική διαδικασία στην προσπάθεια να μεταδώσει την αγάπη της για τη μουσική.

Η Εριφύλη Δαμιανού γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών ΑΠΘ και πτυχιούχος της Σχολής Νηπιαγωγών Θεσσαλονίκης Είναι επίσης διπλωματούχος Πιάνου και πτυχιούχος Ανώτερων Θεωρητικών του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης, καθώς και διπλωματούχος του Μουσικοπαιδαγωγικού Ινστιτούτου ZoltánKodály Ουγγαρίας. Σπούδασε Διεύθυνση Χορωδίας στην Ουγγαρία με τους P. Erdei, E. Rosgonyi και K. Kiss. Παράλληλα παρακολούθησε μαθήματα και σεμινάρια με τους Α. Κοντογεωργίου, Γ. Αδαμίδη, E. Koletschka και D. Rao. Από το 1992 διδάσκει στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ και από τον Σεπτέμβριο του 2017 είναι παράλληλα και μαέστρος της Χορωδίας «Γιάννης Μάντακας» του ΑΠΘ και του «Χορωδιακού Εργαστηρίου» του Τμήματος Μουσικών Σπουδών. Ως ερευνήτρια συμμετείχε ενεργά στο Πρόγραμμα Ψυχοακουστικής (I.PS.A.) του Α.Π.Θ. καθώς και στο διατμηματικό πρόγραμμα Music and the Brain του Τμήματος Μουσικών Σπουδών και της Α΄ Νευρολογικής Κλινικής του Α.Π.Θ. Έχει παρουσιάσει επιστημονικές ανακοινώσεις σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια. Ως μουσικολόγος συνεργάστηκε με τον Οργανισμό «Θεσσαλονίκη – Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 1997», το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και την Κ.Ο.Θ.  στη μουσικολογική επιμέλεια προγραμμάτων συναυλιών.

Ερευνα-Παραγωγή-Παρουσίαση: Γιώργος Ντόβολος

σχετικα ondemand