Μπλε σαν Πορτοκάλι Γιώργος Γιανναράκος, Μαίρη Βενέζη
0:00
0:00 LIVE
ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  91,6 – 105,8
ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 91,6 – 105,8 Μεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342 Γραφείο Ρ 368 210 6009604 – 5 proto@ert.gr

Μπλε σαν πορτοκάλι με τον Γ. Γιανναράκο και τη Μ. Βενέζη | 17.04.23

Τηλεφωνικά καλεσμένοι μας είναι οι:

-η ΑΝΘΗ ΑΓΓΕΛΗ, Έφορος Αρχαιοτήτων Πρέβεζας, που θα μας μιλήσει για την αρχαία ακρόπολη Όρραον, μια άγνωστη πέτρινη πόλη της Ηπείρου ανάμεσα στα χωριά Γοργόμυλος Πρέβεζας και Αμμότοπος Άρτας, που ιδρύθηκε τον 4ο αιώνα π.Χ. κοντά στην Αρχαία Αμβρακία.

-ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΚΛΕΑΣ, με αφορμή τη δραματουργική επεξεργασία & τη σκηνοθεσία του έργου του Νικολάι Γκόγκολ «Επιθεωρητής» σε μετάφραση Ερρίκου Μπελιέ, που παρουσιάζεται από το ΚΘΒΕ στο Βασιλικό Θέατρο (Πλατεία Λευκού Πύργου).

-ο ΣΥΛΛΑΣ ΤΖΟΥΜΕΡΚΑΣ, με αφορμή τη σύλληψη & επιμέλεια στο «Μυστήριο 84 Πανηγύρι», έναν τριήμερο κινηματογραφικό μαραθώνιο με real time ταινίες, γυρίσματα, δημόσιες ομιλίες, διαδραστικές περφόρμανς, σειρήνες, μουσική, χορό και το πανηγύρι του Αγίου Γεωργίου στην Ελευσίνα, από 21 έως 23 Απριλίου, στο πλαίσιο της συνεργασίας της 2023 Ελευσίς – Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης και του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

-ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΝΤΑΡΑΚΗΣ, αιθουσάρχης, με αφορμή τη σημασία διάσωσης των δύο ιστορικών κινηματογράφων του αθηναϊκού κέντρου που απειλούνται με κλείσιμο, του Ιντεάλ και του Άστορ.

-ο ΦΟΙΒΟΣ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ, συνδημιουργός με τονΑνέστη Μπαρμπάτση του μουσικού ντοκιμαντέρ «ΣΠΑΣΜΕΝΟΣ ΗΧΟΣ», ένα ταξίδι μνήμης στον ήχο του μπουζουκιού μέσα από τα μάτια μεγάλων προσωπικοτήτων της σύγχρονης ιστορίας του, με αφορμή την πρεμιέρα στις αθηναϊκές αίθουσες, την Τρίτη 25 Απριλίου στις 19:30 στο Άστορ.

-και η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΚΟΥΡΛΗ, με αφορμή τη σκηνοθεσία του έργου του Βασίλι Σίγκαρεφ «Πλαστελίνη» που παρουσιάζει η θεατρική ομάδα «ΑΘΩΟ ΣΩΜΑ» στο Θέατρο Σφενδόνη, από 21 Απριλίου έως 14 Μαΐου.

“Μπλε σαν Πορτοκάλι”, εκτάκτως σήμερα Μεγάλη Παρασκευή από τις 3 ως τις 5 το απόγευμα ο Γιώργος Γιανναράκος και η Μαίρη Βενέζη επιλέγουν μουσικές και θέματα προσαρμοσμένα στον Επιτάφιο θρήνο λίγο πριν το θαύμα της Ανάστασης.

σχετικα ondemand