Μπλε σαν Πορτοκάλι Γιώργος Γιανναράκος, Μαίρη Βενέζη
0:00
0:00 LIVE
ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  91,6 – 105,8
ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 91,6 – 105,8 Μεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342 Γραφείο Ρ 368 210 6009604 – 5 proto@ert.gr

Μπλε σαν πορτοκάλι με τον Γ. Γιανναράκο και τη Μ.Βενέζη | 22.04.2024

Σήμερα καλεσμένοι :

-Ο Πάνος Γιαννικόπουλος, επιμελητής της ελληνικής εκπροσώπησης «Ξηρόμερο/Dryland» στην 60ή Διεθνή Έκθεση Τέχνης – La Biennale di Venezia (20 Απριλίου έως 24 Νοεμβρίου), ένα διαμεσικό συλλογικό έργο σε σύλληψη των Θανάση Δεληγιάννη και Γιάννη Μιχαλόπουλου με συνδημιουργούς την Έλια Καλογιάννη, τον Γιώργο Κυβερνήτη, τον Κώστα Χαϊκάλη και τον Φώτη Σαγώνα, και υπεύθυνο για την οργάνωση, παραγωγή, και προώθηση του έργου το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

-Η Άννα Ενεπεκίδου, ιστορικός και ερευνήτρια, υπεύθυνη εκθέσεων του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων, με αφορμή την επιμέλεια της έκθεσης «Στην ίδια πόλη: Χριστιανοί και Εβραίοι στη Θεσσαλονίκη» που συνδιοργανώνουν το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, η Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης, το Εβραϊκό Μουσείο Θεσσαλονίκης και το Αρχείο Γ. Κωνσταντινίδη, και παρουσιάζεται στον εκθεσιακό χώρο του Ιδρύματος της Βουλής .

-Ο Δημήτρης Καρατζάς, με αφορμή τη σκηνοθεσία του έργου του Μπέρτολτ Μπρεχτ «Ο καλός άνθρωπος του Σε Τσουάν» σε μετάφραση Άννυς Κολτσιδοπούλου, που παρουσιάζει το ΚΘΒΕ στη σκηνή του Βασιλικού θεάτρου.

“Μπλε σαν πορτοκάλι”. Θέατρο, κινηματογράφος, μουσική, χορός, εικαστικά, βιβλίο, κόμικς, αρχαιολογία, φιλοσοφία, αισθητική και ό,τι άλλο μπορεί να είναι τέχνη και πολιτισμός, καθημερινά από Δευτέρα έως Πέμπτη 5-6 το απόγευμα από το Πρώτο Πρόγραμμα. Μια εκπομπή με εκλεκτούς καλεσμένους, άποψη και επαφή με την επικαιρότητα.

σχετικα ondemand