Σήμερα το απόγευμα για δύο ώρες ταξιδεύουμε από τη Νάουσα και την Αίγινα μέχρι τη Θεσσαλονίκη και το Μαρόκο με καλεσμένους :
-Την Σίσσυ Νίκα, Δημοσιογράφο γαστρονομίας...
Γλυκιά Ζωή
Νατάσα Βησσαρίωνος
Σήμερα καλεσμένοι :
-H αγαπημένη μαγείρισσα Γεωργία Κουτσούκου μας συστήνει τηβασίλισσα της ελληνικής κουζίνας, τη μελιτζάνα, σε διάφορεςπαραλλαγές-Ο Δήμαρχος Κύθνου...
Σήμερα καλεσμένοι :
-Η Μαρία Τζίτζη, Οινολόγος-Συγγραφέας
-Η Βασιλική Λάγκα, Καθηγήτρια ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και Συγγραφέας για τη «μετακινούμενη κτηνοτροφία»
-Ο Νίκος...
Κάθε Παρασκευή, στις 5 το απόγευμα και για ένα δίωρο, η εκπομπή «Γλυκιά ζωή» με έμφαση στη γαστρονομία και τη διατροφή «στρώνει ... Read more
Σήμερα, κοντά μας στο στούντιο, ο δημοφιλής μάγειρας Ηλίας Μαμαλάκης με το νέο του βιβλίο «Μαγειρεύοντας ελληνικά» με 95 παραδοσιακές συνταγές από όλη την Ελλάδα.
Ακόμη,...
Σήμερα υποδεχόμαστε τον Αύγουστο στη "Γλυκιά ζωή" με ελαιόλαδο, κρασί και... αρσενικό!
Κοντάς μας :
- Ο Ελαιοπαραγωγός Φάνης Σακκάς και ο καθηγητής Προκόπης Μαγιάτης...
Σήμερα, λίγο πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, ταξιδεύουμε στο Παρίσι, αλλά και σε Στουτγάρδη, Χαλκιδική, Νεμέα και Σαντορίνη με θέματα γαστρονομίας και διατροφής....
Στο στούντιο κοντά μας είναι o ερευνητής γαστρονομίας και συγγραφέας Γιώργος Πίττας σε μια "χορταστική" κουβέντα για το βιβλίο του "Και έφαγον πάντες και ηυφράνθησαν..."...
Τι έτρωγαν οι αρχαίοι Έλληνες, οι Γάλλοι και οι Άγγλοι συγγραφείς; (Για)Τι τρώμε; Ποιο ελληνικό οινοποιείο εντάχθηκε στο International wineries for climate action; Ποιο γαστρονομικό φεστιβάλ μπορούμε να επισκεφθούμε το Σ/Κ; Σήμερα Παρασκευή 12 Ιουλίου στην εκπομπή «Γλυκιά ζωή» στις 5μμ και για ένα δίωρο στο Πρώτο Πρόγραμμα - ΕΡΤ και στη Η Φωνή Της Ελλάδας - ΕΡΤ είναι καλεσμένοι:
- Ο Stellios Boutaris μας μιλά για το International wineries for climate action και τη σημασία της ένταξης ενός οινοποιείου στο συγκεκριμένο δίκτυο.
-Η διαιτολόγος και ψυχολόγος Κυριακή Σαββίδη και η δημοσιογράφος και συγγραφέας Ιζαμπέλα Ζαμπετάκη ξεφυλλίζουν μαζί μας το βιβλίο «(Για)Τι τρώμε;» που έγραψαν και κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Κριτική.
-Ο γευσιγνώστης και ερευνητής της αρχαίας ελληνικής γαστρονομίας Γιάννης Λεμονής που έχει γράψει πληθώρα βιβλίων μαγειρικής έρχεται στο στούντιο από το Βουκουρέστι.
-Η Katerina Karsiwti μας προσκαλεί στην αρχαία Κόρινθο για τους Θησαυροί Κορινθιακής Γης που περιλαμβάνουν ημερίδα, live cooking και τοπικά προϊόντα (14.07.24)
-Η Antheia Kotsi μας ξεναγεί στο 6ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας & Οίνου Λήμνου Lemnos Philema (12.07.24 και 13.07.24).
Στα μικρόφωνα η Νατάσα Βησσαρίωνος και ο Νίκος Ιωαννίδης.
Κάθε Παρασκευή, στις 5 το απόγευμα και για ένα δίωρο, η εκπομπή «Γλυκιά ζωή» με έμφαση στη γαστρονομία και τη διατροφή «στρώνει το τραπέζι» με προσκεκλημένους αγρότες και παραγωγούς, διατροφολόγους και διοργανωτές εκθέσεων, σεφ και ψυχολόγους διατροφής. Προβάλλει τα μοναδικά ελληνικά προϊόντα, τις ευεργετικές ιδιότητές τους και τις μορφές εναλλακτικού τουρισμού της Ελλάδας.
Σήμερα στο studio ο Οινογράφος και Κριτικός Οίνου, Σίμος Γεωργόπουλος και ο blogger Greek Food Mood. Παράλληλα, επισκεπτόμαστε το 3o Εvia Film Project με τη βοήθεια της Ελένης Ψυχούλη,...
Με τη βοήθεια της οινολόγου Χρύσας Γιατρά περιηγούμαστε στους αμπελώνες της Ελλάδας. Ο σεφ Χρήστος Σαριδάκης μας ξεναγεί στο zero waste εστιατόριο του στα Χανιά. Ο σύμβουλος...
Κοντά μας ο δημοσιογράφος γεύσης και κριτικός εστιατορίων Δημήτρης Αντωνόπουλος για μια κουβέντα για την παραδοσιακή ελληνική γαστρονομία και πως εξελίσσεται.
Ακόμη,...
Για ένα δίωρο στο Πρώτο Πρόγραμμα - ΕΡΤ και στη Η Φωνή Της Ελλάδας - ΕΡΤ. θα ταξιδέψουμε μαζί στις γεύσεις του Αφγανιστάν, της Γουινέας, του Ιράν, της Νιγηρίας και της...
Καλεσμένοι στην εκπομπή ο οινοποιός Όθωνας Ζαχαριάς που θα μας μυήσει στην αρχαιοελληνική ποικιλία οίνου «σκλάβα». Ακόμη, στην εκπομπή φιλοξενήθηκε ο Παντελής Μυλωνάς...
Η Ελένη Παπαδοπούλου αρχισυντάκτρια στην Εφημερίδα Πρωινή της Ηλείας μας ξεναγεί στο 2ο Φεστιβάλ Οίνου & Γεύσεων Ν. Ηλείας . Ακόμη, η Antheia Kotsi έρχεται στο στούντιο και μας ενημερώνει για το "Kefalonia wine hub" που διοργανώνει με τους Kefalonia Winemakers - Σύνδεσμος Οινοποιών Κεφαλονιάς ΣΟΚ ενώ μας προσφέρει κεφαλονίτικο μενού... στη Θεσσαλονίκη. Ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος, έρχεται στο στούντιο και μας ενημερώνει για τo Open Farm, τα αγροκτήματα που ανοίγουν τις πόρτες τους το Σ/Κ 1 και 2 Ιουνίου. Ακόμη, ο ελαιοπαραγωγός Παναγιώτης Μπράμος μας μιλά για τον ισχυρισμό υγείας των πολυφαινολικών ελαιολάδων. Τέλος, ετοιμαζόμαστε για το Athens Cocktail Festival Official που θα διεξαχθεί στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ στις 7 και 8 Ιουνίου.
Επιμέλεια - παρουσίαση: Νατάσα Βησσαρίωνος και Νίκος Ιωαννίδης.
Γλυκιά ζωή με τη Νατάσα Βησσαρίωνος και τον Νίκο Ιωαννίδη | 17.05.2024">Read more
Συνταγές έτοιμες σε 5΄, κρασί εντός και εκτός της ελληνικής επικράτειας και η νέα τάση στον καφέ είναι απόψε η θεματολογία της "γλυκιάς ζωής". Στις 5μμ και μέχρι τις 7μμ στο Πρώτο Πρόγραμμα - ΕΡΤ και στη Η Φωνή Της Ελλάδας - ΕΡΤ συνομιλούμε με την Mrssoupe by Emily Vagia, την Έμιλυ Βάγια με αφορμή το πρώτο της βιβλίο "Τρώμε σε 5΄", με τη Μαρία Βατίστα για την ξεχωριστή ποικιλία οίνου Πετρουλιανός και με τον Μάνο Αποστολόπουλο για τη νέα τάση στον καφέ το cold brew. Τέλος, επισκεπτόμαστε τη βρετανική πρωτεύουσα νοερά και κάνουμε μια αποτίμηση για την ελληνική παρουσία στην "London wine fair".
Επιμέλεια - παρουσίαση: Νατάσα Βησσαρίωνος και Νίκος Ιωαννίδης.
Γλυκιά ζωή με τη Νατάσα Βησσαρίωνος και τον Νίκο Ιωαννίδη | 17.05.2024">Read more
Ποιο οινοποιείο θα επισκεφθείτε αυτό το Σαββατοκύριακο; Ποιες μπύρες βραβεύτηκαν φέτος στα Greek Beer Awards; Ποια μαυρομάτα είναι ευεργετική για την υγεία μας;
Ένα αφιέρωμα...
Καλεσμένοι στην εκπομπή είναι: Η Μαρία Κατσούλη διευθύντρια του καταξιωμένου διεθνώς διαγωνισμού ποιότητας ελαιόλαδου Athena International Olive Oil Competition. O οινοποιός Βασίλης...
ΣΕΛΙΔΑ 1 ΑΠΟ 6