Πρόσκληση σε Γεύμα Ελένη Καραλή
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Ο Γιώργος Σμαΐλης, Η Ευτέρπη Καστανιώτου και η Θεοδώρα Δημητρίου είναι καλεσμένοι της Ελένης Καραλή στην εκπομπή «Πρόσκληση σε γεύμα» | 27.07.2023 16:00

Ο Γιώργος Σμαΐλης, Η Ευτέρπη Καστανιώτου και η Θεοδώρα Δημητρίου ήταν καλεσμένοι της Ελένης Καραλή στην εκπομπή «Πρόσκληση σε γεύμα» της Φωνής της Ελλάδας την Πέμπτη 27 Ιουλίου 2023 στις 16:00. Τρεις νέοι με όνειρα, όρεξη για δουλειά, γνώσεις, ταλέντο μας μίλησαν με αφορμή την επαφή τους με την πολιτιστική διπλωματία.

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Πολιτιστικής Διπλωματίας είναι ο μοναδικός μη κυβερνητικός φορέας στην Ελλάδα που ασχολείται με την έρευνα, τη μελέτη και την προώθηση του επιστημονικού αντικειμένου της Πολιτιστικής Διπλωματίας. Ιδρύθηκε στις 25 Μαρτίου 2017 από τον Πέτρο Δ. Καψάσκη και αριθμεί 16 παραρτήματα σε όλο τον κόσμο, μέσω των οποίων φιλοδοξεί να χτίσει μια βάση διαλόγου μεταξύ των εθνών και των πολιτισμών.

Το Ε.Ι.Π.Δ. προσφέρει ευκαιρίες σε νέους ανθρώπους εν είδει πρακτικής άσκησης, όπου έρχονται σε ουσιαστική και μεθοδική επαφή με τις πτυχές της Πολιτιστικής Διπλωματίας. Ενδεικτικό παράδειγμα αποτελούν οι Ευτέρπη Καστανιώτου, η Θεοδώρα Δημητρίου, ο Γιώργος Σμαΐλης, ο Βασίλης Αθανασόπουλος και η Μαρία Ανδρικοπούλου, οι οποίοι ως ομάδα μελέτης του πολιτιστικού αποτυπώματος του Ισλάμ στον σύγχρονο κόσμο αποδεικνύουν ότι οι νέοι διαθέτουν γνώσεις, ικανότητες και όραμα για τον πολιτισμό, την ταυτότητα και την κοινωνική πρόοδο.

σχετικα ondemand