Πρόσκληση σε Γεύμα Ελένη Καραλή
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Η Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ μιλά στην Ελένη Καραλή και στην εκπομπή “Πρόσκληση σε γεύμα” | 19.07.2023 16:00

Η Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ είναι καλεσμένη της Ελένης Καραλή στην εκπομπή «Πρόσκληση σε γεύμα» της Φωνής της Ελλάδας την Τετάρτη 19 Ιουλίου 2023 στις 16:00.

Σε μια εκ βαθέων συνέντευξη μίλησε στην Ελένη Καραλή για τα παιδικά της χρόνια, τη μητρότητα, την αγάπη που τρέφει για τους νέους, τον έρωτα, τις δυσκολίες και αποκάλυψε αρκετές πτυχές της ζωής της. Με την αμεσότητα, την ευθύτητα, την απλότητα, το δυναμισμό της, το χιούμορ, χωρίς βαρύγδουπες δηλώσεις εξέφρασε τις σκέψεις της και πέρασε πολλά μηνύματα.

Η κα Αρβελέρ είναι μια διεθνής Ελληνίδα, μια γυναίκα σύμβολο, η οποία τιμά την Ελλάδα και κατάφερε να γίνει ο καλύτερος Πρεσβευτής της Ελλάδας και του ελληνικού πνεύματος κάτω από τις πλέον αντίξοες συνθήκες. Είναι μια από τις πλέον εξέχουσες Πανεπιστημιακές προσωπικότητες. Υπήρξε η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος του τμήματος Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης και η πρώτη γυναίκα Πρύτανης του Πανεπιστημίου της Σορβόννης στην 700 χρόνων ιστορία του, το 1976. Είναι Επισκέπτρια Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Harvard και Επίτιμη διδάκτωρ πλειάδας Πανεπιστημίων. Έχει διατελέσει Πρύτανης της Ακαδημίας και Καγκελάριος των Πανεπιστημίων των Παρισίων, Πρόεδρος του Ιδρύματος Georges Pompidou, Πρόεδρος του Πανεπιστημίου Paris I, Πρόεδρος του Πανεπιστημίου της Ευρώπης και πλειάδας ακόμα φορέων. Η Βυζαντινολόγος ιστορικός Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ κατάφερε να γεφυρώσει τον αέναο ελληνισμό, αρχαίο, βυζαντινό και νέο.

Η Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις από τη Γαλλική Δημοκρατία όπως Ταξιάρχης της Λεγεώνας της τιμής, Μεγαλοσταυρος του Εθνικού Τάγματος της Τιμής κ.ά, αλλά και από πολλές χώρες του κόσμου.

σχετικα ondemand