Πρόσκληση σε Γεύμα Ελένη Καραλή
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Ακούστε την εκπομπή “Πρόσκληση σε γεύμα” με την Ελένη Καραλή | 28.12.2022 16:00

Η Φωνή της Ελλάδας και η εκπομπή «Πρόσκληση σε γεύμα» υποδέχθηκαν τον καινούριο χρόνο παρέα με τους μαθητές του Μοντεσσοριανού Σχολείου Leibniz του Ντίσελντορφ και την καθηγήτριά τους Αλεξία Μυριούνη.

Την Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2022 στις 16:00 ώρα Ελλάδας, οι μαθητές τραγούδησαν τα κάλαντα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, έστειλαν τις ευχές τους για το νέο χρόνο και αφηγήθηκαν τις εμπειρίες από το εκπαιδευτικό τους ταξίδι στην Ελλάδα, με αφορμή τέσσερα βιβλία, σε τρεις ημέρες γεμάτες συναισθήματα, εικόνες και όμορφες αναμνήσεις από τη χριστουγεννιάτικη Αθήνα.

Για 5η συνεχόμενη χρονιά, το σχολείο Leibniz Montessori συμμετείχε στον Διαγωνισμό Φιλαναγνωσίας «Βιβλιοδρομίες» με φετινό θέμα τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Η δραστήρια και πολύπλευρη εκπαιδευτικός, Αλεξία Μυριούνη, μίλησε για τη σκληρή προσπάθεια των παιδιών τα οποία, με επιμονή και υπομονή, κατάφεραν να διαβάσουν, σε σύντομο χρονικό διάστημα, τέσσερα βιβλία στην ελληνική γλώσσα και να εξεταστούν πάνω σε αυτά. Τα παιδιά μαζί με τη δασκάλα τους μας μετέφεραν εικόνες από τη Χριστουγεννιάτικη Αθήνα αλλά και τη Χριστουγεννιάτικη Γερμανία, ήθη, έθιμα, ομοιότητες αλλά και διαφορές.

Επιμέλεια-Παρουσίαση: Ελένη Καραλή. 

σχετικα ondemand