Πρόσκληση σε Γεύμα Ελένη Καραλή
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Ακούστε την εκπομπή Πρόσκληση σε γεύμα 04-06-2022

Το Σάββατο 4 Ιουνίου 2022 και ώρα Ελλάδας 16:00-17:00, η Φωνή της Ελλάδας και η εκπομπή «Πρόσκληση σε γεύμα» φιλοξένησε τον Τάσο Χ. Κυριακίδη, επίκουρο Καθηγητή στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Yale και συνεργάτη σε πολυάριθμα κλινικά ερευνητικά έργα και την Δανάη Χριστοδούλου, εθελόντρια και υπεύθυνη επικοινωνίας & οργάνωσης στο Κτήμα Μουριές.

Ο κύριος Κυριακίδης είναι βασικός υποστηρικτής του Ινστιτούτου Επιστημών και Υγείας της Ελιάς του Yale, το οποίο θα επικεντρωθεί στην ελιά, τα προϊόντα της και τις επιπτώσεις τους στην ανθρώπινη και πλανητική υγεία.

Μίλησε στην εκπομπή μας ορμώμενος από το συμπόσιο που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο του Yale με τίτλο: «Αρχαία Ελληνική Κουζίνα: Επιστροφή στο Μέλλον». Ένα Συμπόσιο εμπνευσμένο από την ελληνική αρχαιότητα και τον μύθο. Η κύρια ιδέα του συμποσίου είναι η εισαγωγή στη φιλοσοφία, τον πολιτισμό και στη σοφία της λιτότητας της αρχαιοελληνικής διατροφής. Σε έναν κόσμο όπου η «πρόοδος» στη σύγχρονη διατροφή, στην πραγματικότητα είναι ανθυγιεινή, η επανεξέταση και η αναβίωση της αρχαίας ελληνικής κουζίνας επομένως, ενός μεσογειακού τρόπου ζωής, μπορεί να χρησιμεύσει ως γέφυρα προς ένα μέλλον υγιούς, βιώσιμης και φιλικής διατροφής προς ολόκληρο τον πλανήτη.

Στην ίδια εκπομπή φιλοξενήθηκε και η Δανάη Χριστοδούλου, εθελόντρια και υπεύθυνη επικοινωνίας & οργάνωσης στο Κτήμα Μουριές. Πρόκειται για ένα Κέντρο Προστασίας των σκυριανών αλόγων το οποίο συμβάλλει στη διάσωση, τη διατήρηση, τη γενετική βελτίωση, την ελεγχόμενη αναπαραγωγή, την εκτροφή και την εν γένει πρόοδο και ανάπτυξη  της σπάνιας φυλής των μικρόσωμων αλόγων Σκύρου. Το σκυριανό άλογο είναι μοναδικό παγκοσμίως. Σήμερα αριθμεί περίπου 190 άτομα στο νησί και 300 άτομα σε ολόκληρο τον κόσμο. Στο Κτήμα Μουριές λειτουργεί πρόγραμμα εθελοντισμού για νέους και νέες από ολόκληρο τον κόσμο που ενδιαφέρονται να συμβάλλουν στην εκτροφή των αλόγων.

Επιμέλεια-Παρουσίαση: Ελένη Καραλή.

Ακούστε το ηχητικό της ανάρτησης

σχετικα ondemand