Πρόσκληση σε Γεύμα Ελένη Καραλή
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Ακούστε την εκπομπή Πρόσκληση σε γεύμα 21-05-2022

«Η Κατερίνα Αναστασοπούλου στην εκπομπή Πρόσκληση σε γεύμα»

Το Σάββατο 21 Μαΐου 2022, στις 16:00 ώρα Ελλάδας, η Φωνή της Ελλάδας και η εκπομπή «Πρόσκληση σε γεύμα» φιλοξένησαν τη δημοσιογράφο Κατερίνα Αναστασοπούλου. Αφορμή για την πρόσκληση αποτέλεσε η πρόσφατη βράβευσή της από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή για το ντοκιμαντέρ «Αγώνες», παραγωγής ΕΡΤ, στο οποίο ζωντανεύουν με κινηματογραφική ματιά η ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων και η αναβίωσή τους στη σύγχρονη εποχή.

Η ταινία «Αγώνες», από τον μύθο στην αναβίωση, αναδεικνύει μέσα από την ιστορία, την τέχνη και τον πολιτισμό τις ολυμπιακές, πανανθρώπινες αξίες που γεννήθηκαν στην Αρχαία Ολυμπία και οδήγησαν στην ιδέα της αναβίωσης. Καταγράφει άγνωστες πτυχές της ολυμπιακής ιστορίας που συνδέονται με την Ελληνική και τη Γαλλική Επανάσταση και αποκαλύπτει τους εμπνευστές των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων.

Για τις ανάγκες του ντοκιμαντέρ, έγιναν γυρίσματα σε εμβληματικά σημεία τεσσάρων πόλεων: Αρχαία Ολυμπία, Αθήνα, Βιέννη και Παρίσι. Μουσικά ντοκουμέντα από παρτιτούρες του 19ου αιώνα ενορχηστρώθηκαν και ηχογραφήθηκαν από την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ.

Τη μουσική του ντοκιμαντέρ υπογράφει ο διακεκριμένος συνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου.

Στην εκπομπή μίλησαν, επίσης, ο  Γιάννης Λαζαρίδης, διευθυντής φωτογραφίας της ταινίας, καθώς και ο Νίκος Τσώνης, δημοσιογράφος και εκφωνητής της ΕΡΤ.

Επιμέλεια-Παρουσίαση: Ελένη Καραλή.

Ακούστε το ηχητικό της ανάρτησης

σχετικα ondemand