Πρόσκληση σε Γεύμα Ελένη Καραλή
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Ακούστε την εκπομπή Πρόσκληση σε γεύμα 23-04-2022

Το Μ. Σάββατο 23 Απριλίου 2022 και ώρα Ελλάδας 16:00-17:00, η Φωνή της Ελλάδας και η εκπομπή «Πρόσκληση σε γεύμα» ταξίδεψαν στον κόσμο, συνομίλησαν με Έλληνες οι οποίοι γιόρτασαν το Πάσχα μαζί μας και μας μετέφεραν το κατανυκτικό αλλά και το εορταστικό κλίμα των γιορτινών ημερών στη μακρινή Αυστραλία και στην Αίγυπτο.

Την “Πρόκληση σε γεύμα” αποδέχθηκε ο κος Odysseas Platyrrahos και ο κος Μιχάλης Μπίσκος. Ο κος Πλατύρραχος σαν άλλος Οδυσσέας ξεκίνησε το ταξίδι του από την πατρίδα πριν από μισό αιώνα. Μας αφηγήθηκε τις δυσκολίες που συνάντησε, τις ευκαιρίες που του έδωσε η μακρινή αλλά φιλόξενη ήπειρος και μοιράστηκε μαζί μας εμπειρίες από τον εορτασμό του Πάσχα στην Αυστραλία. Ο κος Πλατύρραχος είναι δημοσιογράφος, εκδότης επί σειρά ετών εφημερίδας και ιδρυτής ραδιοφωνικού σταθμού.

Στη συνέχεια, ο κος Μπίσκος, πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Καΐρου και πολιτικός μηχανικός, μας ξενάγησε στο Κάιρο κάνοντας αναδρομή στην ιστορία, το παρελθόν, το παρόν αλλά και το μέλλον των Ελλήνων της Αιγύπτου. Μας μίλησε για τον ιδιαίτερο τρόπο με τον οποίο εορτάζεται το Πάσχα στο Κάιρο και για το “στολίδι” του Καΐρου , τον Ι. Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης, του οποίου επιμελήθηκε την αναστήλωση.

Επιμέλεια-Παρουσίαση: Ελένη Καραλή.

Ακούστε το ηχητικό της ανάρτησης

σχετικα ondemand