Πρόσκληση σε Γεύμα Ελένη Καραλή
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Ακούστε την εκπομπή Πρόσκληση σε γεύμα 30-04-2022

Το Σάββατο 30 Απριλίου 2022 στις 16:00 ώρα Ελλάδας, η Φωνή της Ελλάδας και η εκπομπή «Πρόσκληση σε γεύμα» φιλοξενεί τον μουσικό Ανδρέα Κουρέτα, ο οποίος  παρουσιάζει τη θεατρική μουσική παράσταση «Take me home». Πρόκειται για το πρώτο ροκ μιούζικαλ που δημιουργήθηκε για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα και βασίζεται στο κόμικ «Παππού, θα μου πεις μια ιστορία;» του Μανώλη Μουμαλίδη. Σκοπός του είναι η διάδοση και η γνώση της ιστορίας της κλοπής των Γλυπτών με πρωτοβουλία του κινήματος Athena Take me Home. 

Το κίνημα Athena Take me Home είναι  μια πρωτοβουλία για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στη γενέτειρα τους.

Ο Ανδρέας Κουρέτας έγραψε τη μουσική, τους στίχους και έχει τη μουσική διεύθυνση του ροκ μιούζικαλ. Το «Take me home» είναι μια μυθοπλασία, εμπνευσμένη από τα αληθινά γεγονότα της λεηλασίας των μνημείων της Ακρόπολης, που διέπραξε ο Τόμας Μπρους, κόμης του Έλγιν, στις αρχές του 19ου αιώνα.

Το θεατρικό έργο, μιλά για την κλοπή των Γλυπτών και επιδιώκει μέσα από τους διαλόγους και τη μουσική να ξυπνήσει συνειδήσεις, να αναμοχλεύσει ενοχές, να συγκινήσει καρδιές.

Επιμέλεια-παρουσίαση: Ελένη Καραλή.

Ακούστε το ηχητικό της ανάρτησης

σχετικα ondemand