Αφύλαχτη Διάβαση Θωμάς Σίδερης
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Αφύλαχτη Διάβαση: Η Βάγκνερ, ο σεφ, ο πολέμαρχος και ο προδότης | 25.08.2023

Η Αφύλαχτη Διάβαση παρουσιάζει ένα ραδιοφωνικό ντοκιμαντέρ για τον διαβόητο ηγέτη της μισθοφορικής ομάδας Βάγκνερ Εβγκένι Πριγκόζιν, που δρούσε σε διάφορα πολεμικά μέτωπα τα τελευταία δέκα χρόνια και έπαιξε κομβικό όσο και σκοτεινό ρόλο στα τεκταινόμενα μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Μάρτιο του 2022.
Το ντοκιμαντέρ θα μεταδοθεί την Παρασκευή 25 Αυγούστου, μία με δύο μετά το μεσημέρι, από τη Φωνή της Ελλάδας, το Παγκόσμιο ραδιόφωνο της ΕΡΤ.
Η κοινωνική άνοδος του Πριγκόζιν και η απόκτηση πλούτου και ισχύος στον μετασοβιετικό χώρο δεν διαφέρει ποιοτικά και ποσοτικά από αντίστοιχα παραδείγματα άλλων Ρώσων ολιγαρχών. Ωστόσο, οι στενοί δεσμοί του με τον Βλαντιμίρ Πούτιν και η μεταστροφή του από ολιγάρχη σε αιμοδιψή πολέμαρχο θα απασχολήσουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.
Στο ραδιοφωνικό ντοκιμαντέρ παρουσιάζονται γεγονότα από την παιδική ηλικία του στην Αγία Πετρούπολη έως τη δράση του στη Συρία, σε αφρικανικές χώρες και, φυσικά, στην Ανατολική Ουκρανία.

Συμμετέχει ο Τριαντάφυλλος Καρατράντος, Δρ. Ευρωπαϊκής Ασφαλείας και νέων απειλών, κύριος ερευνητής ΕΛΙΑΜΕΠ.

Έρευνα-τεκμηρίωση-παρουσίαση: Θωμάς Σίδερης

Photo:  Alexei Druzhinin, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

σχετικα podcasts