Η Μουσική των Πάντων Άννα Σακαλή
0:00
0:00 LIVE
ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  90,9 – 95,6
ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 90,9 – 95,6 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 109 210 6013167 (Studio), 210 6066807-08 (Γραμματεία – Κοινό) trito@ert.gr

“Η Μουσική των πάντων” με την Άννα Σακαλή | 21.10.23


Το άλμπουμ του Γιώργου Κουρουπού «Αρχή του κόσμου πράσινη»


Την  πρόσφατη δισκογραφική εργασία του Γιώργου Κουρουπού  με τον γενικό τίτλο «Αρχή του κόσμου πράσινη» που κυκλοφορεί από την έγκριτη δισκογραφική εταιρία Subways, παρουσιάζει η Αννα Σακαλή στην εκπομπή   « Η Μουσική των πάντων» το Σάββατο  21 Οκτωβρίου στις  εννέα το πρωϊ, από τις συχνότητες του Τρίτου Προγράμματος.



Πρόκειται για  μελοποιήσεις 25 ποιημάτων των Οδυσσέα Ελύτη,  Σαπφούς,  Αρχίλοχου,  Ανδρέα Εμπειρίκου και  Κωνσταντίνου Καβάφη.

Ερμηνευτές ο κορυφαίος Έλληνας βαρύτονος Τάσης Χριστογιαννόπουλος, και η  διακεκριμένη  μεσόφωνος Άρτεμις Μπόγρη.  Συμπράττουν  δύο εξαίρετοι σολίστ του πιάνου, ο Θανάσης Αποστολόπουλος και ο Γιάννης Τσανακαλιώτης ενώ την καλλιτεχνική επιμέλεια της παραγωγής υπογράφει η Ιουλίτα Ιλιοπούλου.

Μαθητής του σπουδαίου Γάλλου νεωτεριστή Ολιβιέ Μεσσιάν ο Γιώργος Κουρουπός προσεγγίζει και αναδεικνύει το λόγο πέντε ποιητών με ευαισθησία, έμπνευση και υψηλή αισθητική.

Ο  ίδιος αναφέρει σχετικά:

«Η μουσική είναι για την ποίηση το ιδανικό της απόλυτης ελευθερίας. Τι είναι η ποίηση για τους μουσικούς; Είναι μήπως η αναζήτηση μιας ασφαλούς βάσης μέσα στον έλλογο κόσμο και η αποφυγή των κινδύνων της ελεύθερης πτήσης – για να μην πω, πτώσης?  Είναι η γοητεία του τελειότερου μουσικού οργάνου, της ανθρώπινης φωνής? ¨Ένα έντεχνο μουσικό έργο θέλει μέσα στη σύζευξή του με τον ποιητικό λόγο, να δημιουργήσει, μια νέα μουσική οντότητα, που και το ποίημα να μετουσιώνει, αλλά και τη μουσική σκέψη να προάγει.»


Παραγωγή-παρουσίαση: Άννα Σακαλή


σχετικα ondemand