Η Μουσική των Πάντων Άννα Σακαλή
0:00
0:00 LIVE
ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  90,9 – 95,6
ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 90,9 – 95,6 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 109 210 6013167 (Studio), 210 6066807-08 (Γραμματεία – Κοινό) trito@ert.gr

“Η Μουσική των πάντων” με την Άννα Σακαλή | 27.05.23

Το νέο άλμπουμ του Δημήτρη Μηνακάκη « Ερωτος Εκφάνσεις» που κυκλοφορεί από τη Subways, παρουσιάζει η Αννα  Σακαλή από την εκπομπή « Η μουσική των πάντων. Τραγούδια χωρίς λόγιαεμπνευσμένα από τον κύκλο ποιημάτων του Γιώργου Μαστρογιαννόπουλου«Ρωγμές» και «Ξοδευμένα ηλιοβασιλέματα», αποδίδουν οι  διακεκριμένοι σολίστ Γιάννης  Ρωμανός στη βιόλα και Διονύσης Μαλλούχος στο πιάνο.

Πολυσχιδής δημιουργός (συνθέτης, εκτελεστής, παιδαγωγός και συγγραφέας) ο Δημήτρης Μηνακάκης έχει αξιόλογη συνθετική πορεία στην οποία διακρίνονται έντονες επιρροές  από τη Βυζαντινή μουσική, τη λόγια ελληνική παράδοση, τον ύστερο ευρωπαϊκό μοντερνισμό αλλά και έντονες επιδράσεις από το φυσικό περιβάλλον. Στοιχεία που  διαμορφώνουν  και εξελίσσουν διαρκώς το προσωπικό του ύφος. Σημαντική θέση στο συνθετικό του έργο έχει η μελοποίηση σημαντικών Ελλήνων ποιητών,  μεταξύ άλλων των Ρίτσου, Βρεττάκου, Παλαμά, Χιόνη,  αλλά και ξένων ποιητών όπως ο Χιλιανός ποιητής Χάιμε Σβάρτ.

Ο Γιάννης Ρωμανός έχει στο ενεργητικό του πολλές αξιόλογες εμφανίσεις ως σολίστ στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει συνεργαστεί με διάσημους μαέστρους και καλλιτέχνες  από το εξωτερικό (Mutti, Carrere, Boceli), αλλά και από την Ελλάδα (Δ. Παπαδημητρίου, Ε. Καραίνδρου) και έχει ηχογραφήσει για το Εθνικό Θέατρο και για το Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας έργα για σόλο βιόλα ενώ έχει συμπράξει ως σολίστ με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ.

Είναι καθηγητής Βιόλας στο Ελληνοαμερικανό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα-Κολλέγιο Αθηνών και συν κορυφαίος μουσικός της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ.

O Διονύσης Μαλλούχος έχει  εμφανισθεί  στις σημαντικότερες ελληνικές αίθουσες και Φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό, σε ρεσιτάλ ή συναυλίες μουσικής δωματίου και είναι ιδρυτικό μέλος του οργανικού συνόλου Επτάηχον (2013) .Εχει πλούσιο εκπαιδευτικό έργο (με τριακονταπενταετή πείρα στη διδασκαλία του πιάνου), ενώ σήμερα είναι καθηγητής στο Αττικό Ωδείο και συντονιστής του μετεκπαιδευτικού σεμιναριακού κύκλου «Πιάνο Χωρίς Σύνορα». Η δισκογραφική του παραγωγή περιλαμβάνει ποικιλία έργων για σόλο πιάνο και μουσική δωματίου, Ελλήνων και ξένων συνθετών.                                                                   

 Από τον Φεβρουάριο του 2016 μέχρι τον Απρίλιο του 2018 διετέλεσε  Προϊστάμενος/Συντονιστής του Τρίτου Προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και από τον Σεπτέμβριο του 2022 είναι Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Ωδείου «Φίλιππος Νάκας».

Παραγωγή-παρουσίαση: Άννα Σακαλή

σχετικα ondemand