Η Εποχή των Εικόνων στο Τρίτο Κατερίνα Ζαχαροπούλου
0:00
0:00 LIVE
ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  90,9 – 95,6
ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 90,9 – 95,6 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 109 210 6013167 (Studio), 210 6066807-08 (Γραμματεία – Κοινό) trito@ert.gr

“Η εποχή των Εικόνων στο Τρίτο” με την Κατερίνα Ζαχαροπούλου | 25.05.2024


Ο Πάνος Χαραλάμπους μιλά για την έκθεσή του AMVRAKIA.MIA


Η Κατερίνα Ζαχαροπούλου συναντά τον εικαστικό καλλιτέχνη και πρώην πρύτανη της ΑΣΚΤ Πάνο Χαραλάμπους για μια συζήτηση και παρουσίαση της τελευταίας του ατομικής έκθεσης υπό τον τίτλο AMVRAKIA.MIA.



Πρόκειται για μία εγκατάσταση αποτελούμενη από ηχητικά γλυπτά, επιτοίχια έργα και βίντεο. Μοτίβα που διατρέχουν όλο το ερευνητικό, βιωματικό έργο του καλλιτέχνη αλληλοσυμπληρώνονται για να ενεργοποιήσουν νέους, σύγχρονους συσχετισμούς. Ο ίδιος χαρακτηρίζει το έργο του ως «επιτελεστική τοπιογραφία», ένα «tableau vivant», μία σύνθεση από υλικά και άυλα ντοκουμέντα: ήχοι, ύλη, μνημονικά στοιχεία, εντυπώσεις και αρχειακό υλικό που παραπέμπουν σε μία παρελθούσα αγροτική – ψυχαγωγική παραγωγή. Η in situ εγκατάσταση AMVRAKIA.MIA που παρουσιάστηκε κατά μήκος της CITRONNE Gallery, ένα διαμέρισμα ουσιαστικά στο Κολωνάκι, δημιούργησε μία αντιπαράθεση ανάμεσα στον κλειστό χώρο ενός αστικού διαμερίσματος και το εκτενές της αγροτικής υπαίθρου καθώς και ένα πλέγμα σχέσεων που δεν επιστρέφει στο παρελθόν αλλά το επικαιροποιεί.



Παράλληλα ο Π. Χαραλάμπους περιγράφει πώς και γιατί στο πλαίσιο της έκθεσής του στην CITRONNE Gallery, παρουσίασε στον χώρο Atelier Κυκλάδων  του Διονύση Σοτοβίκη τη συμπληρωματική δράση – ηχητική performance, ομότιτλη με την έκθεση και με τελετουργικά στοιχεία που έδωσαν περαιτέρω σημασίες στην έννοια της συνάθροισης, των ήχων που σπάνια ακούγονται στο αστικό περιβάλλον και της σημασίας της κοινής εμπειρίας που εγείρουν μνήμες από τόπους καταγωγής και τρόπους υποθετικά μακρινούς από τη σημερινή σύγχρονη συνθήκη ζωής  και βιωμάτων.

Οι μουσικές που ακούγονται στην εκπομπή επικυρώνουν ισότιμα όσα περιγράφονται.



INFO
Η Εποχή των Εικόνων στο Τρίτο
Κάθε Σάββατο στις 19:00
με την Κατερίνα Ζαχαροπούλου
Τεχνική Επιμέλεια: Δημήτρης Δημητριάδης
Τρίτο Πρόγραμμα 90.9 & 95.6 | www.trito.gr



σχετικα ondemand