Η Εποχή των Εικόνων στο Τρίτο Κατερίνα Ζαχαροπούλου
0:00
0:00 LIVE
ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  90,9 – 95,6
ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 90,9 – 95,6 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 109 210 6013167 (Studio), 210 6066807-08 (Γραμματεία – Κοινό) trito@ert.gr

“Η εποχή των Εικόνων στο Τρίτο” με την Κατερίνα Ζαχαροπούλου | 23.03.2024


Καλεσμένος ο Άγγελος Πλέσσας


Η Κατερίνα Ζαχαροπούλου φιλοξενεί στην ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΕΙΚΟΝΩΝ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ τον εικαστικό καλλιτέχνη Άγγελο Πλέσσα με αφορμή την έκθεσή του  στον ιδιότυπο χώρο που ο ίδιος δημιούργησε.



Πρόκειται ταυτόχρονα για ένα εργαστήριο, το “P.E.T. Projects” όπου και παρουσιάζει την έκθεση  “Personal Explored Temptation: Giving myself retrospective.” Ο τίτλος «Προσωπικός Εξερευνημένος Πειρασμός» σχετίζεται με την εξερεύνηση του εαυτού που, όπως ο καλλιτέχνης λέει στην Κατερίνα Ζαχαροπούλου, ήταν πάντα μέρος του ενδιαφέροντός του, επειδή όλοι παλεύουμε με το ποιοι είμαστε. Σε όλο του το έργο στόχος του είναι οι συλλογικές ή ατομικές τελετουργίες που περιλαμβάνουν ψυχανάλυση, διαλογισμό και θεραπεία. Ο Άγγελος Πλέσσας αναφέρεται στην εμπειρία του στο Κάσελ για την Documenta 14 όπου οργάνωσε την 6η έκδοση της «Αιώνιας Ιντερνετικής Αδελφότητας» ενός πρότζεκτ που διερευνά και εξηγεί πώς η εποχή της ψηφιακής επικοινωνίας και του διαδικτύου δημιουργεί δεσμούς αλλά και αποξενώσεις.



Στην τελευταία του έκθεση παρουσιάζει ένα είδος αναδρομής των τελευταίων έξι ετών, με στόχο να προσφέρει μια αναθεωρητική άποψη για το έργο ενός καλλιτέχνη μέσα στο χρόνο, θέτοντας το ερώτημα πώς πρέπει να κινηθεί στο μέλλον. Ο Πλέσσας θέλει να συνδυάσει ψυχανάλυση, διαλογισμό και θεραπεία και παράλληλα να οπτικοποιήσει, με διάφορα καλλιτεχνικά μέσα, νέους τρόπους βλέποντας προσωπικά ζητήματα όπως η ταυτότητα, η ελευθερία, η σύνδεση, το τραύμα και το κάρμα.


INFO
Η Εποχή των Εικόνων στο Τρίτο
Κάθε Σάββατο στις 19:00
με την Κατερίνα Ζαχαροπούλου
Τεχνική Επιμέλεια: Δημήτρης Δημητριάδης
Τρίτο Πρόγραμμα 90.9 & 95.6 | www.trito.gr



σχετικα ondemand