Χορεύοντας στο Ρυθμό του Swing Πανταζής Τσάρας
0:00
0:00 LIVE
ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  91,6 – 105,8
ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 91,6 – 105,8 Μεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342 Γραφείο Ρ 368 210 6009604 – 5 proto@ert.gr

Χορεύοντας στο ρυθμό του Swing : Blackbox Music Jazz Festival | 03.02.2024

Η εκπομπή “Χορεύοντας στο ρυθμό του Swing” του Πρώτου Προγράμματος και ο Πανταζής Τσάρας, παρουσιάζουν απόψε μια πολυήμερη χειμερινή γιορτή της Τζαζ – το Blackbox Music Jazz Festival- που γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα στις 10, 11, 16, 17 και 18 Φεβρουαρίου στην αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός», στην πλατεία Καρύτση, φιλοξενώντας μερικούς από τους πιο καταξιωμένους καλλιτέχνες της jazz σε 10 μοναδικές συναυλίες.

Καλεσμένοι στην εκπομπή οι πιανίστες, συνθέτες και αυτοσχεδιαστές Δημήτρης ΚαλαντζήςΓιώργος Κοντραφούρης και Γιώργος Τσώλης και από την νεότερη γενιά η σαξοφωνίστρια – συνθέτρια – αυτοσχεδιάστρια Μελίνα Παξινού. Επίσης καλεσμένοι οι διοργανωτές του Blackbox Music Jazz Festival Θεόδωρος Μπαφαλούκας και Νίκος Τζαβέλλας.

Το Φεστιβάλ ανοίγει τις πύλες του το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου από τον Γιώργος Κοντραφούρη με το τρίο του και τον Δημήτρη Καλαντζή με το κουαρτέτο του. Στις 11 Φεβρουαρίου, έχουμε την πρώτη jazz marathon day! Οι Human Touch ( Σταύρος Λάντσιας, David Lynch, Γιώτης Κιουρτσόγλου),  το κουαρτέτο της Μελίνας Παξινού και το σεπτέτο του Στάθη Άννινου, θα μας χαρίσουν τρεις ώρες μουσικής. Την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου ο πιανίστας Στάθης Άννινος συνοδεύει ζωντανά με αυτοσχεδιασμούς την βωβή ταινία του Hitchcock “The Lodger: A Story of the London Fog» . Το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου, στο φεστιβάλ θα εμφανιστούν δύο πολύ δυναμικά jazz σχήματα, οι Spiral Trio και ο Γιώργος Τσώλης με τους εκλεκτούς φίλους του. Η αυλαία θα πέσει την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου, με το κουαρτέτο του Κώστα Πατσιώτη, το τρίο του Δημήτρη Τσάκα  και φινάλε με το τρίο του Πέτρου Κλαμπάνη

Επιμέλεια – παρουσίαση : Πανταζής Τσάρας


Χορεύοντας στο ρυθμός του Swing“. Μια εβδομαδιαία ωριαία συνάντηση με τις διάφορες μορφές της διεθνούς και της ελληνικής jazz σκηνής, κάθε Σάββατο σε νέα ώρα μετάδοσης 23.00 – 24.00 στο πρώτο Πρόγραμμα. Μια μουσική συνάντηση που ξεκίνησε το ταξίδι της τον Οκτώβριο του 1989 από τις συχνότητες του Δεύτερου Προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και από το 2019 το ταξίδι συνεχίζεται από αυτές του Πρώτου Προγράμματος.

σχετικα ondemand