Χορεύοντας στο Ρυθμό του Swing Πανταζής Τσάρας
0:00
0:00 LIVE
ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  91,6 – 105,8
ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 91,6 – 105,8 Μεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342 Γραφείο Ρ 368 210 6009604 – 5 proto@ert.gr

Ο Βαγγέλης Κατσούλης στο Χορεύοντας στο ρυθμό του Swing | 09.03.2024

Η εκπομπή “Χορεύοντας στο ρυθμό του Swing” και ο Πανταζής Τσάρας, φιλοξενούν σήμερα τον σημαντικό συνθέτη Βαγγέλη Κατσούλη, με αφορμή την εμφάνισή του στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Πέμπτη 14 Μαρτίου στην αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος. Ένα αφιέρωμα του Μεγάρου στην πολυδιάστατη μουσική δημιουργία του Βαγγέλη Κατσούλη ο οποίος θα είναι στα πλήκτρα, ενώ στην σκηνή μαζί του θα είναι ο τρομπετίστας Ανδρέας Πολυζωγόπουλος, ο πιανίστας Τάκης Φαραζής, ο μπασίστας Πέτρος Βαρθακούρης και ο ντράμερ Αλέξανδρος Δράκος-Κτιστάκης. Πέντε καταξιωμένοι μουσικοί, που τους ενώνουν η φιλία και οι κοινές εμπειρίες σε ζωντανές εμφανίσεις και σε δισκογραφικές παραγωγές, συμμετέχουν σε μια υψηλού επιπέδου και σπάνιας αισθητικής συναυλία με καλή «χημεία», στοιχείο απαραίτητο για αυτή τη διαισθητική επικοινωνία που απαιτεί κατ’ εξοχήν η τζαζ.

Το κουιντέτο θα μας ταξιδέψει σε μουσικές εικόνες – ηχοτόπια του Κατσούλη, μ’  έναν βαθιά αισθητικό και φιλοσοφικό προβληματισμό. Οι συνθέσεις του Βαγγέλη Κατσούλη έχουν ταξιδέψει στην Ευρώπη, την Αμερική, την Αυστραλία και την Άπω Ανατολή και έχουν κυκλοφορήσει σχεδόν σ’ όλη την Ευρώπη με πολύ σημαντικούς μουσικούς της σύγχρονης τζαζ και της ελεύθερης αυτοσχεδιαζόμενης μουσικής έκφρασης, αποσπώντας συχνά διακρίσεις που τις κατατάσσουν στην κορυφή της σύγχρονης μουσικής παραγωγής.

Παραγωγή – Παρουσίαση: Πανταζής Τσάρας 

Ηχοληψία: Γιώργος Κωστόπουλος


Χορεύοντας στο ρυθμός του Swing“. Μια εβδομαδιαία ωριαία συνάντηση με τις διάφορες μορφές της διεθνούς και της ελληνικής jazz σκηνής, κάθε Σάββατο σε νέα ώρα μετάδοσης 23.00 – 24.00 στο πρώτο Πρόγραμμα. Μια μουσική συνάντηση που ξεκίνησε το ταξίδι της τον Οκτώβριο του 1989 από τις συχνότητες του Δεύτερου Προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και από το 2019 το ταξίδι συνεχίζεται από αυτές του Πρώτου Προγράμματος.

σχετικα ondemand