Χορεύοντας στο Ρυθμό του Swing Πανταζής Τσάρας
0:00
0:00 LIVE
ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  91,6 – 105,8
ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 91,6 – 105,8 Μεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342 Γραφείο Ρ 368 210 6009604 – 5 proto@ert.gr

Δημήτρης Τσάκας – Γιώτης Κιουρτσόγλου στο Χορεύοντας στο ρυθμό του Swing | 27.01.2024

Ο σαξοφωνίστας Δημήτρης  Τσάκας και ο μπασίστας Γιώτης  Κιουρτσόγλου  καλεσμένοι απόψε στην εκπομπή “Χορεύοντας στον ρυθμό του Swing”. Οι δύο καλλιτέχνες – και όχι μόνο αυτοί – εμπνέονται απ’ τον “Νεοϊμπρεσιονισμό  στα χρώματα της  Μεσογείου ”. Μιλούν στον Πανταζή Τσάρα για την ενότητα μουσικών παραστάσεων Jazz στο Μουσείο μια σειρά συναυλιών-αφιέρωμα σε διαφορετικά ρεύματα της τζαζ που πραγματοποιεί το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή. Μια φορά τον μήνα, η τζαζ συναντά τις εικαστικές τέχνες στο Μουσείο και μαζί μας οδηγούν σε ένα μουσικό ταξίδι στην ιστορία του είδους. Στον κύκλο που ξεκινά τον Φεβρουάριο, μουσικά σχήματα και καλλιτέχνες εμπνέονται από την περιοδική έκθεση του Ιδρύματος «Ο Νεοϊμπρεσιονισμός στα χρώματα της Μεσογείου» και εξερευνούν διαφορετικές πτυχές της περιοχής της Μεσογείου. Ένα μουσικό – εικαστικό ταξίδι από τέσσερα μουσικά σχήματα με μερικούς από τους καλύτερους μουσικούς της ελληνικής Τζαζ σκηνής.

Το ταξίδι ξεκινά στις 5 Φεβρουαρίου με το ντουέτο Σαβίνα Γιαννάτου & Σπύρο Μάνεση με την παράσταση “Sea Through“. Συνεχίζεται με την παράσταση “Ξημέρωμα στη Μεσόγειο” από το κουαρτέτο του Σωκράτη Σινόπουλου την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου.

θα ακολουθήσει το Δημήτρης Τσάκας “Sonic Horizons Trio” feat. Στέλλα Βαλάση & Κίμωνας Καρούτζος στις 8 Μαρτίου και ο κύκλος θα ολοκληρωθεί στις 5 Απριλίου με μια συναυλία από τους Human Touch (Σταύρος Λάντσιας, David Lynch, Γιώτης Κιουρτσόγλου).

Στην εκπομπή ο Δημήτρης Τσάκας και ο Γιώτης Κιουρτσόγλου μας μιλούν για αυτό το πολύ γοητευτικό μουσικό ταξίδι των χρωμάτων της Μεσογείου

Επιμέλεια – παρουσίαση : Πανταζής Τσάρας


Χορεύοντας στο ρυθμός του Swing“. Μια εβδομαδιαία ωριαία συνάντηση με τις διάφορες μορφές της διεθνούς και της ελληνικής jazz σκηνής, κάθε Σάββατο σε νέα ώρα μετάδοσης 23.00 – 24.00 στο πρώτο Πρόγραμμα. Μια μουσική συνάντηση που ξεκίνησε το ταξίδι της τον Οκτώβριο του 1989 από τις συχνότητες του Δεύτερου Προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και από το 2019 το ταξίδι συνεχίζεται από αυτές του Πρώτου Προγράμματος.

σχετικα ondemand