Χορεύοντας στο Ρυθμό του Swing Πανταζής Τσάρας
0:00
0:00 LIVE
ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  91,6 – 105,8
ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 91,6 – 105,8 Μεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342 Γραφείο Ρ 368 210 6009604 – 5 proto@ert.gr

Η Τάνια Γιαννούλη στο Χορεύοντας στο ρυθμό του Swing | 20.01.2024

Στο ρυθμό της μουσικής επικαιρότητας των ημερών, κινείται η σημερινή εκπομπή “Χορεύοντας στο ρυθμό του Swing” με τον Πανταζή Τσάρα. Στο πρώτο μέρος της εκπομπής, καλεσμένη η διεθνώς καταξιωμένη πιανίστα, συνθέτρια, bandleader και δεινή μουσικός στους αυτοσχεδιασμούς στο πιάνο, Τάνια Γιαννούλη. Μια μουσικός με αξιοπρόσεκτη δισκογραφία (όπως Rewa, In Falding Light, και το σχετικά πρόσφατο σόλο άλμπουμ “Solo”), η οποία μόλις γύρισε από συναυλίες στην Αμερική. Αφορμή για την παρουσία της στην εκπομπή, η επικείμενη εμφάνισή της στο Ωδείο Αθηνών, στο Αμφιθέατρο Ιωάννης Δεσποτόπουλος, την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου, σε μια πολύ ενδιαφέρουσα σύμπραξη με τον διεθνώς αναγνωρισμένο πιανίστα, συνθέτη και αυτοσχεδιαστή, τον Ελβετό Nik Bartsch, σε μια πολυφωνική βραδιά, με αυτοσχεδιασμούς για δύο πιάνα. Οι σκοτεινοί τόνοι και ρυθμοί του Bartsch, μαζί με τις σαγηνευτικές μελωδίες της Τάνιας Γιαννούλη, θα μας συνεπάρουν! Στο άμεσο μέλλον η εκπομπή θα ασχοληθεί ιδιαιτέρως – και με μια έκπληξη για εσάς – με την Τάνια Γιαννούλη.

Στο δεύτερο μέρος της εκπομπής μια πολύ νέα παρουσία στο χώρος της Ελληνικής τζαζ σκηνής, ένας έφηβος με μεγάλο ταλέντο. Πρόκειται για τον ηλεκτρικό κιθαρίστα και αυτοσχεδιαστή Δημήτρη Κασσαβέτη, που ακολουθεί τα χνάρια του πατέρα του, του ντράμερ και συνθέτη Νίκου Κασσαβέτη. Αφορμή για τη φιλοξενία του στην εκπομπή, η επικείμενη εμφάνισή του στο Θέατρο ΟΛΥΜΠΙΑ – Δημοτικό Θέατρο ” Μαρία Κάλλας”, την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου, όπου θα συνοδεύσει ως σολίστας την Αthens  Big Band  στο έργο του γνωστού Αμερικανού κιθαρίστα, συνθέτη και αυτοσχεδιαστή Κurt Rosenwinkel με τίτλο ” Οur Secret World ”. Σε ηλικία μόλις 15 ετών, ο νεαρός μουσικός έχει ήδη στο ενεργητικό του σημαντικές εμφανίσεις και συνεργασίες, που τον φέρνουν στο προσκήνιο της ελληνικής jazz σκηνής.


Επιμέλεια – παρουσίαση : Πανταζής Τσάρας


Χορεύοντας στο ρυθμός του Swing“. Μια εβδομαδιαία ωριαία συνάντηση με τις διάφορες μορφές της διεθνούς και της ελληνικής jazz σκηνής, κάθε Σάββατο σε νέα ώρα μετάδοσης 23.00 – 24.00 στο πρώτο Πρόγραμμα. Μια μουσική συνάντηση που ξεκίνησε το ταξίδι της τον Οκτώβριο του 1989 από τις συχνότητες του Δεύτερου Προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και από το 2019 το ταξίδι συνεχίζεται από αυτές του Πρώτου Προγράμματος

σχετικα ondemand