Πρόσκληση σε Γεύμα Ελένη Καραλή
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Πρόσκληση σε Γεύμα με την Ελένη Καραλή: Kαλεσμένη η Νικολέττα Τσιτσανούδη-Μαλλίδη | 28.06.202

Η εκπομπή «Πρόσκληση σε γεύμα» της Φωνής της Ελλάδας που επιμελείται και παρουσιάζει η Ελένη Καραλή, την Τετάρτη 28 Ιουνίου 2023 φιλοξένησε την καθηγήτρια Πανεπιστημίου Νικολέττα Τσιτσανούδη – Μαλλίδη, με αφορμή τη διοργάνωση του 9ου Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου στο Ειδικό Σωφρονιστικό Κατάστημα Νέων Αυλώνα, με τίτλο: «Γλώσσα και Ενσυναίσθηση».

Η Νικολέττα Τσιτσανούδη – Μαλλίδη είναι καθηγήτρια Γλωσσολογίας και Ελληνικής Γλώσσας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων καθώς και Associate in Linguistics του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ και μέλος της Διεπιστημονικής Συμβουλευτικής Επιτροπής του ιδίου Κέντρου. Είναι συγγραφέας και επιμελήτρια πολλών βιβλίων. Έχει τιμηθεί με τα βραβεία της διακεκριμένης ερευνήτριας και κριτή από το Untested Ideas Research Center στις ΗΠΑ. Παράλληλα, είναι εκλεγμένη Εκτελεστική Πρόεδρος Διεθνών Ακαδημαϊκών Υποθέσεων του Ευρωαμερικανικού Συμβουλίου Γυναικών. Έχει υπηρετήσει ως προσκεκλημένη καθηγήτρια στο Πρόγραμμα Harvard – Olympia του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ. Διευθύνει το Διεθνές Θερινό Πανεπιστήμιο «Ελληνική Γλώσσα, Πολιτισμός και ΜΜΕ». 

Επιμέλεια – Παρουσίαση: Ελένη Καραλή 

σχετικα ondemand