Πρόσκληση σε Γεύμα Ελένη Καραλή
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Ακούστε την εκπομπή “Πρόσκληση σε γεύμα” με την Ελένη Καραλή | 19.10.2022 16:00

Την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022, στις 16:00, η Φωνή της Ελλάδας και η εκπομπή «Πρόσκληση σε γεύμα» συνέχισαν το ταξίδι με την ΑΡΓΩ!

Διακεκριμένοι Έλληνες από τρεις ηπείρους ταξίδεψαν στην Αθήνα για να παραλάβουν, από την Α.Ε. Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τα Βραβεία ΑΡΓΩ 2022, τα οποία αποτελούν, πλέον, ετήσιο θεσμό.

Πρόκειται για μια  πρωτοβουλία της ελληνικής παροικίας των Βρυξελλών, των «Αργοναυτών», ενός Δικτύου αλληλεγγύης και υποστήριξης που έχει σκοπό την καλλιέργεια και τη διάδοση θετικών μηνυμάτων για την Ελλάδα και την ενίσχυση του Ελληνισμού και των αξιών που αντιπροσωπεύει σε παγκόσμιο επίπεδο. Κάθε χρόνο, από το 2019, βραβεύονται διακεκριμένοι Έλληνες που ζουν και διακρίνονται εκτός Ελλάδας.

Στην εκπομπή, που επιμελείται και παρουσιάζει η Ελένη Καραλή, μίλησε ο Κωνσταντίνος Λυκέτσος, που βραβεύτηκε με το Βραβείο Επιστημών. Ο Κωνσταντίνος Λυκέτσος, MD, MHS, JOHNS HOPKINS MEDICINE, είναι ειδικός στη φροντίδα και στη θεραπευτική αντιμετώπιση ασθενών με Αλτσχάιμερ και σχετιζόμενες μορφές άνοιας. Αναπτύσσει καινοτόμες μεθόδους, με σκοπό να επιταχύνει την ανάπτυξη και την ευρεία εφαρμογή θεραπειών κατά της άνοιας. Με την ομάδα του προσεγγίζουν τις αιτίες και τις θεραπείες της άνοιας, χρησιμοποιώντας μεθόδους ανάλυσης μεγάλων δεδομένων (Big Data Analytics).

Ο διεθνούς φήμης Έλληνας επιστήμονας μάς ενημέρωσε για τους τρόπους πρόληψης ή επιβράδυνσης της άνοιας, έδωσε συμβουλές για τους φροντιστές των ασθενών, οι οποίοι επωμίζονται με μεγάλο στρες, εξήγησε γιατί δεν πρέπει να πάρει κανείς ποτέ σύνταξη και γιατί αυτός και η ομάδα του προετοιμάζονται για την επερχόμενη «Πανδημία Άνοιας».

Επιμέλεια – παρουσίαση: Ελένη Καραλή

σχετικα ondemand